Cautare


11 Aprilie 2017
Foxconn ofera 27 miliarde dolari pentru afacerea cu chip-uri de memorie Toshiba

Foxconn, producatorul taiwanez de electornice cunoscut cel mai bine ca producator iPhone si iPad pentru Apple, pregateste o oferta de 27 miliarde dolari pentru a achizitiona activele Toshiba pentru chip-uri computer.

Toshiba este cel mai bine cunoscuta pentru productia de chip-uri de memorie si NAND flash, cu toae fabricile sale din Japonia. Cu toate acestea, fabricarea chip-urilor in Japonia a scazut, pe fondul cresterii rivalilor din Coreea de Sud si China. 

Vestea despre potentiala oferta a fost semnalata prima oara de care Wall Street Journal. Foxconn este ultima dintr-un numar de companii, inclusiv SK Hynix si Silver Lake, interesate sa cumpere activele chip Toshiba.

Achizitionarea de catre Foxconn ar oferi Toshiba scara de care are nevoie pentru a avansa in procesul de fabricare a memoriei si stocarii. Toshiba a ramas in urma Samsung, in special in ceea ce priveste stocarea.

Produsele de stocare Toshiba pot fi achizitionate direct, insa compania furnizeaza si fabrica produse flash pentru si pentru alte companii hardware. Cesionarea activelor sale de productie ar putea avea impact si asupra SanDisk, care este parte din Toshiba.

In februarie, Toshiba a declarat ca urmareste sa isi vanda afacerea cu memorie. Necesitatea de a vinde activele s-a amplificati dupa intrarea in faliment a unitatii sale de energie nucleara Westinghouse Electric, la sfarsitul lunii martie. In general, Toshiba se asteapta la o scadere a veniturilor si a profitului in acest an financiar. 

Foxconn, pe de alta parte, colecteaza active in intreaga lume, cu fabrici in America de Nord, Asia, Europa si America de Sud. Anul trecut, Foxconn a vizat o alta mare companie japoneza - Sharp, si a achizitiona un pachet majoritar. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate