Cautare


12 Aprilie 2017
Rata de succes a unei companii in era digitala este garantata de folosirea eficienta a API-urilor

Un studiu al CA Technologies releva faptul ca jumatate din companiile care gestioneaza la nivel avansat intregul ciclu de viata al API-urilor obtin rezultate mai bune de business si au un avantaj competitiv

Conform unui studiu al CA Technologies realizat la nivel global, API-urile sunt componente vitale pentru orice business si contribuie la succesul si longevitatea aplicatiilor dezvoltate. 88% din totalul companiilor incluse in studiu folosesc API-uri, iar cele care inregistreaza cele mai rasunatoare succese sunt cele care stiu sa gestioneze cel mai bine intregul ciclu de viata al acestora (51%). Aceste companii sunt cele care se bucura de o utilizare mai mare a aplicatiilor, o perioada mai scazuta dedicata lansarii pe piata a solutiilor noi, volume mai mari tranzactionate si o experienta mai buna a clientilor.  

Studiul “APIs: Building a Connected Business in the App Economy” analizeaza raspunsurile a 1770 directori si manageri IT din 21 tari si 10 domenii de activitate despre cum folosesc API-urile si care este impactul acestora la nivelul intregului business. Studiul include un model de Maturity API Management pentru a evalua nivelul la care se afla fiecare organizatie in gestionarea API-urilor: avansat, de baza sau limitat/inexistent.

Respondentii cu un nivel avansat in gestionarea intregului ciclu de viata al API-urilor au in comun faptul ca utilizeaza eficient urmatoarele capabilitati: conectare atat la sisteme legacy cat si la sisteme moderne; rapiditate in crearea API-urilor in vederea expunerii in siguranta a datelor; integrare cu sisteme de procesare date din back-end si cu aplicatii mai vechi; protejarea intregrarilor cu un nivel de securitate potrivit; rapiditate in dezvoltarea aplicatiilor mobile; valorificarea rezultatelor ecosistemelor digitale prin analiza si monetizare.

Companiile care au indeplinit criteriile nivelului avansat (51%) au raportat rezultate mai bune de business decat cele aflate la un nivel de baza (37%) al gestionarii API-urilor. De asemenea, dintre cei intervievati, 10% au un nivel limitat de gestionare a API-urilor, in vreme ce doar 2% nu poseda deloc astfel de abilitati. 

Astfel, companiile cu un nivel avansat de gestiune a API-urilor au remarcat o imbunatatire a satisfactiei clientilor si a partenerilor cu 47%, spre deosebire de doar 32%, respectiv 34% pentru cei cu nivel de baza; precum si o crestere a volumelor tranzactionate cu 45%, spre deosebire de 32% pentru cei cu nivel de baza; si o reducere a costurilor IT cu 45% versus 32%. Un procent important (83%) dintre utilizatorii experimentati au declarat ca API-urile i-a ajutat sa castige avantaj competitiv.

Nu in ultimul rand, utilizatorii avansati in gestionarea intregului ciclu de viata a API-urilor au raportat o imbunatatire si in ceea ce priveste indicii calitativi de business, cum ar fi experienta clientilor (89% vs 70%), avantajul inovativ din partea dezvoltatorilor terti (83% vs 68%) si digital reach (85% vs 68%).

“Atunci cand diferentierea competitiva este dubla pentru companiile care realizeaza gestionarea API-urilor la nivel  ridicat, devine foarte clar faptul ca investind in capabilitati avansate pe intreg ciclul de viata al API-urilor va aduce plus valoare si succes aplicatiei, dar si afacerii. API-urile vor continua sa joace un rol important pentru dezvoltarea si extinderea companiilor in era digitala” a declarat Rahim Bhatia, general manager, Developer Products and API Management, CA Technologies.
  
Organizatiile folosesc indici externi pentru a masura eficienta API-urilor

Studiul mai constata ca organizatiile recunosc importanta impactului pe care API-urile il au asupra businessului. Peste 70% dintre respondenti folosesc indicatori externi pentru a masura eficienta propriilor APIuri, inclusiv indici din categorii comerciale decisive, cum ar fi experienta pe care utilizatorul o are cu aplicatia, perioada de lansare a aplicatiilor noi si volumele tranzactionate.

In plus, o treime dintre respondenti folosesc API-urile pentru asi creste veniturile (33%) sau folosesc API-urile terte pentru invovare si lansarea rapida a aplicatiilor (34%).

Resurse:


Despre CA TECHNOLOGIES

CA Technologies (NASDAQ: CA) dezvolta solutii software care accelereaza procesul de transformare a companiilor si le permite acestora sa profite de oportunitatile economiei bazate pe aplicatii mobile. Software-ul se afla in centrul fiecarei afaceri, indiferent de industrie. De la planificare, la dezvoltare, la management si securitate, CA lucreaza cu companii din intreaga lume pentru a schimba modul in care traim, tranzactionam si comunicam - prin medii mobile, cloud privat si public, distribuite si mainframe. Aflati mai multe la www.ca.com.

Twitter
Social Media 
Comunicate
Blog

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate