Cautare


18 Aprilie 2017
Vanzarile dispozitivelor IoT vor creste in urmatorul deceniu

Numarul dispozitivelor Internet of Things folosite in orasele inteligente este de asteptat sa creasca de 6 ori in urmatorii 10 ani, potrivit unei noi estimari a firmei de cercetare a pietei IHS Markit.

Livrarile de dispozitive precum senzori si nod-uri care detecteaza pietonii si traficul si masoara poluarea aerului si a apei sunt de asteptat sa ajunga la 202 milioane unitati la nivel global in acest an, iar mai apoi sa creasca la 1,4 miliarde pana in 2026, a indicat IHS Markit intr-un raport publicat joi.

"Piata oraselor inteligente continua sa creasca, prezentand mari oportunitati pentru toti jucatorii, in ciuda starii sale actuale fragmentate", a declarat autorul raportului, Pablo Tomasi, analist senior smart cities si IoT in cadrul IHS Markit. 

Prin "fragmentata", Tomasi se refera la o gama larga de proiecte in curs de dezvoltare la nivel mondial, precum si la varietatea de tehnologii, la jucatorii de pe piata si la serviciile oferite. 

"Orasele inteligente sunt casa multor proiecte cu diverse domenii de aplicare si dimensiuni pe diferite verticale, desi proiectele pilot raman comune, avand in vedere ca piata continua sa testeze solutii, modele si rezultate", a declarat Tomasi. 

Viziunea sa este in concordanta cu ceea ce au constatat analistii IDC, Gartner, si ai altor firme de cercetare. In cadrul Mobile World Congress (MWC) din luna februarie, un numar mare de companii au afisat produse si servicii smart service. Directorii acelor companii au recunoscut in mod deschis ca piata a avut un inceput lent, chiar daca a existat o crestere exploziva anul trecut. 

Multe dintre tehnologiile implementate acum in orase au fost dezvoltate in urma cu un deceniu, insa costul dispozitivelor a scazut recent.

Dispozitivele masurate de IHS Markit in ultima sa estimare includ senzori, camere, nod-uri, radio-uri si alte instrumente care aduna date. Acestea provin de la furnizorii de retea si producatorii de dispozitive hardware si software. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate