Cautare


19 Aprilie 2017
Vanzarea afacerii cu memorie a Toshiba ii atrage pe multi, inclusiv pe Apple

Apple ar putea lua in considerare incheierea unui parteneriat cu furnizorul sau din China Foxconn pentru a achizitiona o cota majoritara a actiunilor afacerii cu semiconductoare a Toshiba.

In ianuarie, Toshiba a anuntat oficial ca va incerca sa vanda o parte din afacerea sa cu memorie flash, inclusiv activitatea SSD a Diviziei Storage & Electronic Device Solutions. 

Nikkei Asian Review a raportat ca Toshiba ar putea vinde 20% din afacerea cu memorie pentru o suma cuprinsa intre 1,77 miliarde dolari si 2,65 miliarde dolari, pastrandu-si o cota majoritara. 

Solvabilitatea Toshiba si capacitatea sa de a strange fonduri se afla in prezent sub semnul indoielii din cauza unui scandal de contabilitate in care este in discutie suma de 1,9 miliarde dolari, precum si a unei pierderi legate de achizitionarea unei centrale nucleare in SUA. Compania, care a inventat NAND flash la inceputul anilor 1980, a luat in considerare scindarea operatiunilor sale cu semiconductoare si vanzarea unui pachet de actiuni catre Western Digital (WD) si altii, incercand sa faca fata pierderilor masive cu centrala sa nucleara din SUA. 

Nici Toshiba si nici WD nu au confirmat insa o potentiala vanzare. 

Au fost identificati insa cativa potentiali cumparatori, inclusiv Apple, potrivit serviciului de stiri Bloomberg. Apple ia in considerare investirea catorva miliarde de dolari in afacerea cu memorie a Toshiba, potrivit Bloomberg. 

Semiconductor Manufacturing Co., un furnizor important al Apple, ar fi spus ca nu a participat la discutii, dupa ce a analizat "cu interes" un posibil acord. 

Potrivit unui articol, WD nu este foarte incantata de planurile Toshiba de a vinde afacerea cu memorie. WD ar fi transmis Toshiba o scrisoare in care a aratat ca vanzarea propusa ar incalca un acord joint-venture ca parte a FlashAlliance, privind construirea de fabrici flash in Japonia, operate de catre Toshiba. WD SanDisk detine o cota de 49.9% in FlashAlliance, iar Toshiba 50.1%. 
Orice potentiala vanzare de catre Toshiba ar putea fi pusa acum in asteptare, avand in vedere preocuparile WD. 

Sursa:
www.computerworld.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate