Cautare


Mastercard a dezvaluit cardul de credit cu senzor de amprenta digitala
21 Aprilie 2017 Business

Mastercard a dezvaluit cardul de credit cu senzor de amprenta digitala

Mastercard a prezentat un card de credit dotat cu un senzor de amprenta digitala.

Lansarea vine dupa doua testari cu succes in Africa de Sud. 
Tehnologia functioneaza in acelasi mod ca si cazul platilor cu telefoanele mobile: utilizatorii trebuie sa isi puna degetul pe senzor atunci cand efectueaza o plata. 

Expertii in securitate au afirmat ca, desi folosirea amprentelor digitale nu este pe deplin eficienta, este o utilizare "sensibila" a tehnologiei biometrice. 

Directorul de siguranta si securitate Mastercard, Ajay Bhalla, a declarat ca tehnologia amprentelor digitale va "oferi confort si securitate suplimentara. Nu este ceva ce poate fi luat sau multiplicat". 
Cu toate acestea, senzorii de amprenta digitala pot fi compromisi. 

Karsten Nohl, chief scientist in cadrul Berlin Security Research Labs, a declarat pentru BBC: "Tot ce am nevoie este un pahar sau ceva ce ati atins in trecut". Acesta a adaugat ca daca aceasta informatie este furata "aveti la dispozitie doar alte noua modificari ale amprentei digitale". 
Nohl este optimist, cu prudenta, in ceea ce priveste tehnologia, sustinand ca "este mai buna decat ceea ce avem in prezent". 
"Intr-o combinatie chip si PIN, PIN-ul este elementul slab. Folosirea unei amprente digitale rezolva acest lucru. Amprentele digitale ne-au ajutat sa scapam de parole".

Cardurile sunt primele care includ atat sablonul digital al amprentei utilizatorului cat si senzorul necesar pentru citirea amprentei acestuia la punctul de vanzare. 
Cardurile de plata biometrice anterioare functionau doar la utilizarea impreuna cu un scanner de amprenta distinct, ceea ce a limitat utilitatea lor, deoarece numai magazinele cu echipamente speciale le putea accepta. 

Verificarea biometrica poate fi folosita doar pentru platile din magazin: tranzactiile online vor necesita in continuare masuri de securitate suplimentare. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate