Cautare


19 Mai 2017
Cu Android Go, Google incearca din nou pe pietele emergente

O noua versiune a Android are ca scop functionarea mai buna a software-ului pe telefoanele entry-level.

Aceasta ar putea fi una dintre cele mai importante initiative ale Google.
Acum doi ani, un vicepresedinte senior al Google, pe nume Sundar Pichai, a revenit in tara sa natala India pentru a lansa o noua initiativa majora care urmareste conectarea "urmatoarelor 5 miliarde".

Se referea la numarul mare de oameni care nu aveau inca un smartphone. Efortul a fost numit Android One, iar obiectivul era sa-i invete pe producatorii de hardware pe pietele emergente cum sa faca telefoane de inalta calitate, la preturi accesibile.

De atunci, cateva lucruri s-au schimbat. Pichai este acum CEO-ul Google. Iar Android One nu se mai concentreaza doar pe pietele emergente,  insa inca incearca sa conecteze urmatoarele 5 miliarde.

Miercuri, la conferinta Google I/O developer din Mountain View, California, Google a spus ca incepe un nou program, axat pe software-ul telefonului si nu pe telefon. Se numeste Android Go (desi acesta este doar un nume intern), iar obiectivul este de a face software-ul mobil de succes al Google sa raspunda mai bine utilizatorilor de telefoane entry-level.

Android este cel mai dominant software mobil de pe planeta. Acesta este instalat pe 2 miliarde de dispozitive. Aproape noua din fiecare 10 smartphone-uri livrate la nivel global este un telefon Android.

Insa, nu totul e roz.  In primul rand, nu toate aceste dispozitive sunt create egale. Telefoanele, de exemplu, variaza de la telefoanele premium Samsung Galaxy S8 si Google Pixel pana la terminalele low-end, cum ar fi Micromax Canvas A1, care are un ecran de calitate inferioara, abia ceva spatiu de stocare si o camera cu mai multe generatii in urma. Dar asta nu ar trebui sa conteze, spune Google. Telefoanele mai ieftine ar trebui sa functioneze bine.

"Scopul Android a fost cu adevarat aducerea calculatorului catre toata lumea", a declarat Sameer Samat, vicepresedinte de management de produs pentru Android si Google Play, in timpul unui interviu efectuat la inceputul acestei saptamani la sediul Google Mountain View. "In timp ce hardware-ul este jumatate din poveste, software-ul trebuie, de asemenea, sa fie reglat pentru nevoile utilizatorilor care au o conectivitate limitata la date".

Cu Android Go, primul obiectiv al companiei Google a fost de a face propriul software sa functioneze mai bine cu telefoanele entry-level. Asta a insemnat lucruri precum redarea aplicatiilor precum YouTube si Maps, precum si magazinul Google Play pentru descarcarea de aplicatii si divertisment, pentru a fi mai atenti la utilizarea datelor si la conexiunile la Internet.

Deci, ce s-a intamplat cu Android One, acea initiativa de acum cativa ani? Ea continua, dar acum este vorba despre asigurarea faptului ca aceste telefoane Android entry-level beneficiaza de actualizari de securitate regulate si o experienta "mai curata" cu Android.

Pentru Google, atingerea acestor 5 miliarde este cruciala pentru a se asigura ca afacerea sa poate creste. Cu cat mai multi oameni au smartphone-uri, cu atat mai mult le-ar putea folosi pentru a cauta lucruri pe Google sau pentru a viziona un videoclip YouTube.

Dar Alphabet, compania mama a Google, are alte initiative inca axate pe conectarea celor neconectati. Proiectul Loon, parte a lui X (fostul Google X), dezvolta baloane care plutesc prin stratosfera, furnizeaza Wi-Fi in regiuni indepartate. Facebook are o initiativa similara, desi alegerea sa este o drona masiva numita Aquila, cu aripile de marimea unui Boeing 737.

Cu Android Go, Google acorda cea mai mare atentie modului in care un telefon foloseste datele, deoarece majoritatea oamenilor din Go vor fi avea probabil planuri preplatite. Un ecran de gestionare a datelor in setarile rapide ale telefonului va va spune cate date mai aveti ramase pentru utilizare.

O versiune remanenta a YouTube, numita in mod adecvat YouTube Go si aflata in testare beta in India, ofera o previzualizare a unui videoclip inainte de a fi vizionat - astfel incat utilizatorii pot decide daca doresc cu adevarat sa-si cheltuie datele. De asemenea, se poate alege calitatea vizionarii chiar de la inceput. O alta caracteristica  permite salvarea un videoclip pe telefon, astfel incat sa poata fi viziona mai tarziu cand nu exista conectivitate. Poate fi chiar distribuita unui prieten printr-un transfer peer-to-peer, toate fara a utiliza date mobile.

Android Go va avea, de asemenea, o versiune speciala a magazinului Play, care evidentiaza aplicatii ce functioneaza mai bine cu telefoanele entry-level. 

Sursa: www.news.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate