Cautare


03 August 2017
BenQ incheie trimestrul doi din 2017, precum si H1 2017, ca lider de piata pe segmentul de videoproiectoare

Nr.1 in Trimestrul 2 2017, cu o cota de 44.44%. Nr.1 in Semestrul 1 2017, cu o cota de 40.33%.

BenQ, companie recunoscuta pe plan mondial pentru inovatii in domeniul solutiilor de imagine si lider global pe piata de proiectoare cu tehnologie DLP®, incheie cel de al doilea trimestru din 2017 ca lider de piata in Romania, cu o cota de peste 44% unitati vandute. Mai mult, BenQ se pozitioneaza in Romania ca cel mai preferat brand de videoproiectoare, obtinand suprematia si pentru prima jumatate a anului, cu o cota de piata de 40.33%. 

Aceasta evolutie confirma trendul din ultimii ani, stabilit de BenQ, demonstrand inca o data ca este prima alegere in materie de videoproiectoare. Analizand datele din studiul furnizat de Future Source Consulting, cei 44.44% obtinuti de BenQ in Trim.2 insumeaza pe segmentul de videoproiectoare mai mult decat au vandut impreuna urmatoarele 4 branduri concurente.  

“Asa cum estimam la inceputul anului, in prima jumatate a lui 2017 interesul consumatorului pentru zona de proiectoare se mentine la un nivel ridicat, cele mai cautate modele fiind cele din categoria Corporate cu capabilitati multimedia avansate, dar si cele destinate segmentelor Home Cinema si Educatie.”,  a declarat Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania. “ Acest lucru se datoreaza in mare parte si dorintei noastre de a oferii clientilor cel mai bun raport calitate/pret, de pe piata.”

Din punct de vedere al tipului de aplicatie la utilizare, BenQ este nr. 1 pe toate segmentele, avand pe zona de videoproiectoare Corporate, 51,89% din piata locala, pe zona Institutionala o pondere de 38,64%, iar pe segmentul Home Display  o cota de 35,93%. 

Din perspectiva specificatiilor cautate de clienti, BenQ se pozitioneaza ca brandul nr.1 pe piata de videoproiectoare, cu o cota ce variaza in functie de rezolutia oferita de acestea. Astfel, segmentul SVGA BenQ are 58.6% din piata, 1080p o pondere de 46.5%, iar XGA se dubleaza comparativ cu anul trecut la o valoare de 44.1%. 

Ca numar total de videoproiectoare in prima jumatate a anului 2017, in Romania s-au vandut un total de 7713 videoproiectoare, in valoare de aproximativ 4.07 milioane Euro, pretul mediu fiind de 528eur, in scadere cu 3% (de la 545eur) comparativ cu prima jumatate a anului 2016.  
Despre Corporatia BenQ

Avand la baza viziunea “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, Corporatia BenQ este un furnizor global de solutii si tehnologii care au ca scop imbunatatirea tuturor aspectelor vietii umane. Pentru a realiza aceasta viziune, compania se axeaza pe aspectele care conteaza cel mai mult pentru oamenii de azi - stilul de viata, de afaceri, sanatate si educatie - cu speranta de a da persoanelor mijloacele necesare pentru un trai mai bun, cresterea eficientei, un sistem medical imbunatatit si eficienta in educatie. Aceste mijloace includ un portofoliu extins de produse si tehnologii integrate, de la proiectoare digitale, monitoare, ecrane interactive de format mare, camere foto digitale si camere video, dispozitive mobile de calcul, precum si solutii de iluminat. Because it matters.     

Despre Grupul BenQ

Grupul BenQ, cu afaceri de peste 20 de miliarde de dolari pe an, este format din peste 15 companii independente care opereaza in mai mult de 30 de tari in industrii variate si este deservit de 100.000 de angajati. Fiecare companie a grupului este un lider recunoscut in propriul domeniu, contribuind la resursele vaste ale Grupului BenQ, de la segmentul de cercetare si dezvoltare, la resurse strategice puternice. Prin valorificarea specializarii pe verticala a fiecarei companii, Grupul BenQ controleaza un lant de productie ce ii ofera o capacitate de neegalat in livrarea componentelor critice si solutiilor de prima clasa in industriile: TFT - LCD, energie verde, produse chimice complexe si compozite cu matrice polimerica, iluminat, proiectare, componente de precizie, integrare de sisteme, servicii. Grupul sustine afacerile profitabile si durabile, care impartasesc viziunea sa de lunga durata de a aduce calitate si bucurie in viata fiecarui client. Companiile din BenQ Group sunt : BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (producator mondial de top de panouri TFT - LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Corp ESCO, BenQ Materials Corp, BenQ Guru Corp, BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp, BriView Co. Ltd., Daxin Materials Corp, Dazzo Technology Corp, Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. si Raydium Semiconductor Corp. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate