Cautare


09 Octombrie 2017
HP primeste acordul Chinei pentru a cumpara unitatea de imprimare a Samsung, cu 1,1 miliarde de dolari

China a oferit HP unda verde pentru a cumpara afacerea cu imprimante a Samsung Electronics, insa acordul are anumite conditii.

HP a primit aprobarea pentru a cumpara afacerea cu imprimante a companiei Samsung pentru suma de 1,1 miliarde de dolari - impreuna cu restrictii menite sa impiedice compania sa monopolizeze piata si sa se angajeze in practici anticoncurentiale, a declarat joi ministrul comertului din China. 

Abordarea guvernului chinez fata de tranzactiile de afaceri de aceasta natura poate fi controversata. Criticii au acuzat Beijing-ul de protectionism deoarece, sustin acestia, pare mai lejer atunci cand se ocupa de companiile locale. Anul trecut, gigantul chinez Didi Chuxing a facut valuri atunci cand a cumparat afacerea Uber in tara, desi ministrul a declarat ca va investiga daca fuziunea ar putea crea un monopol. China a indicat insa ca SUA ar fi protectioniste, deoarece luna trecuta presedintele american Donald Trump nu a permis unei companii chineze sa cumpere un producator american de chip-uri, a raportat Reuters. 

In declaratia sa, ministrul comertului a afirmat ca HP ar trebui sa isi vanda imprimantele laser format A4 in termeni "corecti si rezonabili" in China si ca trebuie sa raporteze ministrului o data la sase luni informatii despre preturi si alte date relevante. 

HP si Samsung nu au raspuns imediat cererilor de comentarii. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate