Cautare


01 Noiembrie 2017
Amadeus a sprijinit primul hackathon de turism din Romania

Amadeus ofera suport comunitatii de dezvoltatori independenti pe zona de travel si a sprijinit primul hackathon dedicat acestui domeniu din Romania.

Amadeus Romania a oferit suport pentru primul hackathon dedicat aplicatiilor specifice domeniului travel din tara noastra. TravelHack s-a desfasurat in perioada 20-22 octombrie si s-a bucurat de prezenta mai multor echipe formate atat din dezvoltatori cu experienta, cat si din studenti. Piata de solutii de Digital Travel este estimata anual la 600 miliarde de USD, avand o crestere anuala de doi digiti. De asemenea, domeniul Digital Travel este strans legat de sectoare strategice ale economiei globale: transporturi, servicii financiare, asigurari, horeca si alte industrii.

“Amadeus a pus la punct o multitudine de programe prin care sustine dezvoltatorii independenti interesati sa creeze aplicatii pentru domeniul turism si calatorii. <<Amadeus for Startups>> ofera solutii pentru incubarea si accelerarea afacerilor, Amadeus fiind foarte interesata sa investeasca in businessurile cu potential de dezvoltare in zona de calatorii si turism.” a precizat Robert Komartin - Regional Manager, Romania & Hungary; General Manager, Amadeus Romania.

Amadeus dispune de o arhitectura deschisa pentru sistemele informatice din portofoliu, punand la dispozitia dezvoltatorilor o colectie inovatoare de API-uri (Application Programming Interface)1, intre care se pot mentiona: Amadeus Web Services, Amadeus Mobile Web Services, Amadeus ePower Web Services, Amadeus TravelTainment XML etc. De asemenea, pentru a familiariza comunitatea de dezvoltatori cu multitudinea de API-uri disponibile, Amadeus a creat Travel innovation Sandbox.

Robert Komartin, a declarat: "Travel Innovation Sandbox este un instrument puternic, dezvoltat cu feedbackul a sute de dezvoltatori din intreaga lume. Orice dezvoltator se poate inregistra si obtine acces instantaneu la informatii din Global Distribution System (GDS). Travel Innovation Sandbox asigura o modalitate facila comunitatilor de dezvoltatori de a se familariza cu sursele de continut pentru aplicatiile dedicate industriei de calatorii, aplicatii care pot exploata volumul urias de date oferit de Amadeus.”

Competitia a fost castigata de o aplicatie orientata pe promovarea atractiilor turistice prin selfie-uri. De asemenea, alte doua echipe s-au aratat interesate de folosirea API-urilor Amadeus. Una dintre echipe a realizat un proiect de aplicatie pentru gestiunea calatoriilor echipelor sportive, iar facilitatile de cautare din sectiunea Hoteluri s-au dovedit foarte utile. 

“Hackathonul de travel s-a desfasurat pe perioada unui weekend si important de subliniat este ca toate cele sapte echipe, care au fost la start, au incheiat competitia. Deci a fost vorba de un hackathon iesit oarecum din tiparele clasice, astfel de competitii caracterizandu-se printr-o rata de abandon destul de mare. De asemenea, am fost surprins placut de ideile inovatoare si de proiectele dezvoltate in cadrul hackathonului.”  Laurent Queige, General Secretary - Welcome City Lab.

“Ne bucuram ca sunt organizate astazi tot mai multe hackathoane in Romania. De asemenea, este bine ca exista un nivel tot mai ridicat de specializare a acestora. Amadeus intentioneaza sa continue sa sprijine proiectele de aceste gen din domeniul de calatorii si turism.” a concluzionat Robert Komartin.

Informatii despre TravelHack sunt disponibile:

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate