Cautare


01 Noiembrie 2017
Apple intentioneaza sa renunte la componentele Qualcomm

Apple ar putea cauta sa renunte in intregime la Qualcomm pentru dispozitivele sale.

Apple, blocata intr-o lupta apriga cu Qualcomm cu privire la brevete si taxe de licentiere, proiecteaza iPhone-uri si iPad-uri pentru anul viitor care ar putea renunta la componentele producatorului de chip-uri, a raportat luni The Wall Street Journal. Compania incearca in schimb sa obtina chip-urile modem de la Intel si, eventual, de la MediaTek, conform declaratiilor unor surse. 

Cele doua companii se lupta pentru brevete inca din ianuarie, cand Apple a depus o actiune impotriva Qualcomm pentru aproximativ 1 miliard de dolari, sustinand ca producatorul de chip-uri nu acorda conditii de licentiere corecte pentru tehnologia sa. Apple a dorit sa plateasca mai putin pentru utilizarea tehnologiei Qualcomm in dispozitivele sale. 

Qualcomm, cel mai mare furnizor de chip-uri mobile din lume, a raspuns prin actionarea in judecata a Apple pentru incarcarea brevetelor, incercand sa obtina interzicerea vanzarii iPhone. Compania sustine ca niciun telefon mobil modern - inclusiv iPhone - nu ar fi posibil fara tehnologiile sale celulare. 

Qualcomm este unul dintre principalii furnizori de componente pentru Apple, Samsung si alti producatori de telefoane mobile. Printre produsele sale se numara modem-uri high-end rapide; fara acestea in dispozitivele dvs., nu ati mai putea sa va verificati conturile Facebook sau sa plasati o comanda Amazon de pe telefonul mobil.

Gigantul din Cupertino, California, produce propriul procesor de aplicatii - creierul iPhone - dar se bazeaza pe chip-uri produse de terte parti pentru conectivitate in retea. De la aparitia iPhone 4S in 2011, furnizorul acestor chip-uri a fost Qualcomm. 

Anul trecut, 59% dintre modem-urile smartphone au provenit de la Qualcomm, urmat de MediaTek din China cu 23%, potrivit Research and Markets. 

Nici Apple si nici Qualcomm nu au raspuns imediat solicitarii de comentarii.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate