Cautare


14 Decembrie 2017
Google deschide un centrul de inteligenta artificiala in China

Google isi intensifica eforturile in inteligenta artificiala (AI) prin deschiderea unui centru de cercetare in China, desi serviciile sale de cautare raman blocate in tara.

Google a declarat ca aceasta unitate va fi prima de acest gen din Asia si intentioneaza sa angajeze talente locale.

Silicon Valey se concentreaza puternic pe viitoarele aplicatii pentru AI. 
China a manifestat, de asemenea, o sustinere puternica pentru dezvoltarea AI si pentru a ajunge din urma SUA. 

Cercetarea in domeniul inteligentei artificiale are potentialul de a imbunatati o serie de tehnologii, de la autovehicule self-driving si fabrici automatizate la produse de traducere si software de recunoastere faciala. 

Intr-un blog post pe site-ul companiei, Google a declarat ca noul centru de cercetare reprezinta o parte importanta a misiunii sale ca "prima companie AI".

"Indiferent daca o descoperire are loc in Silicon Valley, Beijing sau oriunde altundeva, AI are potentialul de a face viata mai buna tuturor, in intreaga lume", a declaratg Fei-Fei Li, chief scientist Google Cloud AI and Machine Learning. 

Centrul de cercetare, care se alatura unor unitati similare existente in Londra, New York, Toronto si Zurich, va fi condus de o mica echipa din biroul existent in Beijing. 

Google are doua birouri in China, aproximativ jumatate din cei 600 de angajati lucrand la produse globale, a declarat purtatorul de cuvand al companiei, Taj Meadows, pentru agentia de stiri AFP. 

Insa motorul de cautare Google si alte cateva servicii sunt interzise in China. Tara a impus reguli stricte in ceea ce priveste companiile straine in ultimul an, inclusiv noi restrictii de cenzura. 
China a cenzurat timp de multi ani continutul considerat sensibil din punct de vedere politic, folosind un set din ce in ce mai sofisticat de filtre.

In acelasi timp, China si-a intensificat eforturile in materie de inteligenta artificiala. Progresele sale in domeniu au provocat insa ingrijorari. Grupurile pentru drepturile omului se numara printre cei tulburati de utilizarea inteligentei artificiale de catre China pentru monitorizarea propriilor cetateni. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate