Cautare


22 Ianuarie 2018
Cobotware devine integrator Universal Robots si ofera solutii de robotizare de ultima generatie pentru companii

Cobotware, un start-up tehnologic din Bucuresti, a inceput colaborarea cu Universal Robots - firma care a inventat robotii colaborativi, denumiti si coboti – si ofera companiilor solutii de automatizare a productiei bazate pe cele mai noi tehnologii disponibile in domeniu. Cererea pentru astfel de tehnologii este in crestere datorita lipsei relative a fortei de munca specializate si nevoii de crestere a productiei industriale.

Potrivit reprezentantilor Cobotware, cele mai multe cereri pentru implementarea solutiilor bazate pe coboti vin din industrie – auto, electronice dar si mase plastice sau bunuri de larg consum. 

“Antreprenorii si managerii din Romania ne cer detalii concrete, vor sa stie cat de repede putem optimiza anumite procese, astfel incat ei sa poata creste productia, fara sa afecteze calitatea produselor. Cobotii Universal Robots pot fi instalati rapid, operarea lor este facila – este nevoie de pregatirea personalului doar cateva ore si prezinta un grad ridicat de securitate in timpul exploatarii. 

Cobotii de la Universal Robots ne ajuta sa oferim servicii personalizate pentru cerintele clientilor astfel incat sa livram la timp intregul proiect – analiza activitatilor de automatizat, transformarea lor intr-un proces robotizat si livrarea la cheie a solutiei robotice. Estimam ca anul 2018 va fi unul in care retehnologizarea industriei romanesti va atrage investitii mai mari ca oricand si nu va ocoli nici un sector. Toata lumea vorbeste despre obiectivele pentru 2020, dar investitiile trebuie facute in 2018.”, a declarat Adrian Dumitrascu, general manager Cobotware.     

”Am ales sa colaboram cu Cobotware pentru ca are specialisti capabili sa livreze proiecte tech complexe in timp scurt si personalizate pe nevoile clientilor nostri. in plus, ei pot raspunde eficient varfurilor de cerere pe care le asteptam in 2018 din partea clientilor industriali. Robotii colaborativi de la Universal Robots au un cost redus fata de instalatiile industriale, sunt usor de instalat, flexibili, nu necesita specialisti pentru programarea lor si elibereaza angajatii de povara unor sarcini repetitive sau chiar periculoase. Ei fac parte din Industry 4.0, conceptul industrial care beneficiaza de pe urma dezvoltarii internetului, tehnologiilor cloud si inteligentei artificiale”, afirma Horia Stanese, directorul de dezvoltare Universal Robots.

Robotii, tot mai cautati in industrie
 
Managerii si antreprenorii se bazeaza tot mai mult pe solutiile de automatizare si robotizare pentru a creste productia si a scadea costurile, in conditiile in care angajatii potriviti se gasesc din ce in ce mai greu. Astfel, potrivit studiului ”Automatizarea in companiile romanesti”, realizat de compania iVox pentru Universal Robots, liderul de piata in domeniul cobotilor, 34,7% dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa achizitioneze, in urmatoarele 12 luni, noi solutii de automatizare / robotizare pentru compania in care lucreaza. Motivele principale care stau la baza dorintei de a implementa o solutie de automatizare sunt nevoia de a reduce costurile (54%) si cresterea productiei (44%), insa 54,5% dintre respondenti considera ca ar avea nevoie de ajutor din partea specialistilor.

Despre Cobotware
Cobotware isi propune sa devina partenerul nr. 1 al integratorilor si firmelor care vor sa foloseasca roboti colaborativi si sa transforme forta de munca. De la studiile initiale ale aplicatiei, realizarea conceptelor, logica de functionare, programare, pana la siguranta in utilizare si intretinere, Cobotware ofera suport companiilor din Romania in tot procesul de integrare a robotilor colaborativi. Transformarea fortei de munca inseamna eliberarea oamenilor de activitatile plictisitoare, repetitive si nesanatoase astfel incat sa se poata ocupa de lucruri care adauga mai multa valoare in procesul de productie.

Despre Universal Robots
Universal Robots a fost infiintata in 2005 de catre actualul director tehnic (CTO) al companiei, Esben Østergaard, in calitate de cofondator. Intentia sa a fost de a facilita accesul tuturor companiilor la tehnologie prin dezvoltarea de roboti industriali adaptabili, de dimensiuni reduse, usor de utilizat, cu costuri accesibile si care garanteaza siguranta in exploatare. De la lansarea primului sau robot colaborativ, in 2008, compania a inregistrat o dezvoltare semnificativa, produsele sale fiind vandute in prezent in peste 50 de tari din intreaga lume. Compania, parte a Teradyne Inc., are sediul central in Odense, Danemarca, si are subsidiare si birouri regionale in Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeana, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud si Taiwan. in 2016, Universal Robots a inregistrat venituri de 99 de milioane de dolari americani. Compania are peste 18.500 de coboti instalati in intreaga lume si o cota de piata de 58%. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul www.universal-robots.com sau blogul companiei blog.universal-robots.com/

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate