Cautare


Amazon deschide primul sau supermarket complet automatizat
23 Ianuarie 2018 Business

Amazon deschide primul sau supermarket complet automatizat

Amazon Go, primul supermarket din lume fara niciun fel de verificare, a fost deschis in Seattle.

Experimentul, care a fost testat in circuit inchis cu angajatii Amazon in ultimii ani, foloseste camere pentru a identifica fiecare client si produsele pe care le cumpara. S-a sperat ca acesta va fi deschis mult mai devreme, insa tehnologia nu a fost complet pregatita. 

Clientii sunt identificati prin scanarea aplicatiei Amazon pentru a intra in magazin, iar suma finala de plata este preluata prin intermediul contului lor Amazon. 

Camerele montate pe plafom functioneaza cu senzori pe rafturile magazinului si pot simti si inregistra atunci cand este luat un articol de pe raft, chiar daca acesta este pus inapoi. 

Problemele de dinainte de lansare includeau faptul ca camerele nu recunosteau diferiti clienti cu constructii asemanatoare si copiii care puneau produse pe cele mai inalte rafturi la care puteau ajunge, iar nu pe rafturile corecte, inducand confuzie sistemului. 

Amazon Go este cea de-a treia incursiune a companiei in vanzarea fizica, dupa Amazon Books, care are acum peste 10 magazine in SUA, si, desigur, dupa achizitionarea lantului Whole Foods, pe care l-a cumparat cu 10,7 miliarde de lire sterline. Lantul de carti functioneaza pe baza de vanzare la preturi online membrilor Prime si la preturi de retail celorlalti cumparatori. 

In prezent, ca si in cazul multor afaceri Amazon, Amazon Go va opera separat si se pare ca nu exista deocamdata planuri de la lansa tehnologia Amazon Go in alte localii. 

BBC raporteaza ca in prezent, cea mai mare parte din profitul de 1,28 miliarde de dolari obtinut de Amazon din magazinele de retail fizice vine din afacerea Whole Foods, care functioneaza din anii 1970 si care are acum pestr 460 de magazine in SUA, Canada si anumite locatii din UK. Compania a inceput sa ofere si online intreaga gama de produse Whole Foods, a doua zi dupa ce a incheiat acordul de cumparare. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate