Cautare


08 Martie 2018
Cresterea echipei - una dintre principalele provocari ale startup-urilor din reteaua TechHub Bucharest in anul 2018

Scalarea afacerilor, identificarea de investitii si recrutarea de profesionisti specializati in cadrul echipei sunt principalele trei provocari pe care startup-urile din reteaua TechHub Bucharest le intampina in momentul de fata. Datele reies dintr-un sondaj derulat in randul startup-urilor din comunitatea TechHub Bucharest, in perioada ianuarie - februarie 2018.

Sondaj startup-uri TechHub Bucharest: Scalarea afacerii - principala provocare in 2018

Principala provocare pe care 55,6% dintre startup-urile in tehnologie din cadrul comunitatii TechHub Bucharest isi propun sa o rezolve anul acesta este scalarea afacerilor la nivel regional si global. 16,7% dintre respondenti au ca obiectiv cresterea echipei si 11,1% au nevoie de experti in zona de business development. Printre celelalte obiective mentionate de fondatorii de startup-uri care au participat la sondaj se numara obtinerea unei investitii si managementul echipei.

94,4% dintre respondenti au precizat ca nu primesc sprijin financiar din sectorul public, dar ar lua in calcul o astfel de oportunitate, in timp ce 55,6% au in prezent parteneriate de business cu sectorul privat.

In urma sondajului, 55,6% dintre antreprenori au raspuns ca au in acest moment parteneriate de business cu diverse companii private, in timp ce 94,4% au precizat ca nu primesc niciun fel de sprijin din partea sectorului public. Cu toate acestea, 61,1% dintre cei care au raspuns la sondaj sunt deschisi la ideea unui parteneriat cu sectorul public, 27,8% resping aceasta idee, in timp ce 11,1% nu stiu inca daca ar lua in calcul o astfel de colaborare.

In ceea ce priveste deschiderea spre parteneriatele intre startup-urile in tehnologie si corporatii, datele sondajului arata ca 77,8% dintre respondenti sunt interesati de astfel de parteneriate de business.

Startup Matchmaking - evenimentul prin care profesionistii in tehnologie pot intra in contact cu startup-urile cu potential global

In urma sondajului, TechHub Bucharest organizeaza Startup Matchmaking Event, un punct de intalnire pentru profesionistii in tehnologie care vor sa lucreze alaturi de echipe antreprenoriale si sa inteleaga mai bine ce presupune un job intr-un startup.

“Startup Matchmaking Event este un eveniment prin care vrem sa venim in ajutorul startup-urilor din comunitate prin a-i pune in contact cu profesionisti valorosi, care isi doresc sa contribuie cu expertiza pe care o au la dezvoltarea produselor tech romanesti de succes. Este un punct de intalnire intre startup-uri si oameni cu experienta in zona de produs, business, marketing, software si finante, care nu stiu exact ce presupune un job intr-un startup (fie el din postura de fondator, cofondator sau membru al echipei) si vor sa afle direct de la cei care trec zi de zi prin asta. Evenimentul are loc pe 19 aprilie, la TechHub Bucharest, iar participarea este gratuita.”, a precizat Daniel Dragomir, fondator & CEO TechHub Bucharest.

Startup-urile care vor vorbi despre ce inseamna un job intr-o echipa care inoveaza constant, si care sunt principalele provocari sunt Appticles, Render Street, Gloria Food, Minutizer si Talent Browse.

Cei interesati sa afle mai multe despre ce presupune sa lucrezi intr-un startup, care isi doresc sa descopere oportunitati de cariera sau vor sa isi gaseasca un viitor cofondator, se pot inscrie gratuit pe website-ul evenimentului.

Date despre sondaj

Sondajul a fost derulat in mediul online, in randul startup-urilor din reteaua TechHub Bucharest.

La sondaj au participat fondatori si confondatori de startup-uri, cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, cu afaceri active pe piata de cel putin un an de zile.

Sondajul reprezinta o evidentiere a nevoilor startup-urilor din comunitatea TechHub Bucharest si nu reprezinta o concluzie asupra intregului ecosistem de antreprenoriat in tehnologie din Romania.

Despre TechHub Bucharest

TechHub Bucharest este o comunitate dedicata exclusiv startup-urilor si antreprenorilor in tehnologie. Cu un spatiu de coworking situat in centrul Capitalei, la kilometrul zero, comunitatea reuneste peste 150 de membri activi si mii de profesionisti si antreprenori in tech. Anual, profesionistii din reteaua TechHub Bucharest organizeaza si gazduiesc peste 300 de evenimente dedicate antreprenorilor.

Comunitatea TechHub Bucharest beneficiaza de acces la reteaua globala TechHub si de sustinerea partenerilor CyberGhost, Bitdefender, Societe Generale European Business Services si Ernst & Young.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate