Cautare


13 Martie 2018
Atos se alatura Charter of Trust, o initiativa de cybersecurity pentru protejatea infrastructurilor critice

Atos, Enel si AES Corporation se alatura celor noua membrii fondatori ai Charter of Trust: Siemens, Airbus, Allianz, Grupul Daimler, IBM, MSC, NXP, SGS si Deutsche Telekom. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei 2018 CERAWeek, care s-a desfasurat in perioada 5-9 martie in Houston, Texas, SUA. Avand ca tematica principala industria americana de energie, securitatea cibernetica este unul dintre subiectele cheie ale conferintei, domeniul energetic fiind cel mai atacat segment al infrastructurii critice ale Statelor Unite ale Americii.

Charter of Trust reprezinta o initiativa fara precedent in domeniul securitatii informatice, care stabileste trei obiective principale: protejarea datelor persoanelor fizice si ale companiilor, prevenirea prejudiciilor aduse populatiei, organizatiilor si infrastructurilor critice si crearea fundamentului necesar pentru dezvoltarea unei lumi digitale si conectate. Membrii Charter of Trust fac apel la necesitatea stabilirii de norme si standarde obligatorii pentru a asigura o mai mare securitate si integritate in lumea digitala atat in sectorul public, cat si in cel privat.

In 2017, Departamentul de Energie al Statelor Unite a raportat ca infrastructura americana a energiei electrice se afla in "pericol iminent" de atacuri cibernetice, care sunt "tot mai frecvente si mai sofisticate". Potrivit unui alt raport recent al Consiliului Consilierilor Economici, aceste activitati indreptate impotriva guvernului si a industriei au costat economia Statelor Unite intre 57 si 109 miliarde de dolari in 2016,  aproximativ jumatate din PIB-ul SUA.

Pe masura ce numarul atacurilor cibernetice din intreaga lume continua sa creasca, componentele hardware si programele de software care controleaza infrastructurile critice, cum ar fi retelele electrice si cele de gaz, au devenit tinte cu valoare ridicata. Un studiu al industriei de petrol si gaze din SUA, realizat de Ponemon Institute, a constatat ca atacurile asupra tehnicilor de operare (OT) reprezinta 30% din toate atacurile din industria americana a petrolului.

"Atos este pe deplin angajata in digitalizarea tuturor domeniilor economiei, iar securitatea ciberetica este o componenta esentiala in aceasta tranzitie. impreuna cu Siemens am dezvoltat solutii digitale, cum ar fi cel mai bun centru operational pentru securitate, solutii de gestionare a identitatii si a accesului pentru retelele de companii si pentru tehnologia Internet of Things (IoT), si analize de securitate prescriptive bazate pe Inteligenta Artificiala. Sustin initiativa Charter of Trust pentru o mai buna securitate cibernetica la nivel mondial si cele zece principii cheie ale acesteia. Sunt bucuros sa ma inscriu in calitate de semnatar al acestei initiative, o fundatie excelenta pe care putem construi digitalizarea si crea valoare pentru clientii si partenerii nostri", a declarat Thierry Breton, Chairman and CEO, Atos.

Charter of Trust descrie zece principii pentru a se asigura ca organizatiile si guvernele iau masuri pentru a aborda securitatea informatica la cele mai inalte niveluri prin infiintarea de ministere dedicate securitatii cibernetice in cadrul guvernelor si desemnarea de CISO, Chief Information Security Officer, in cadrul companiilor, mai exact directori de cybersecurity. Membrii semnatari ai Charter of Trust solicita certificarea obligatorie si independenta pentru infrastructura critica, in care exista riscuri de pierdere de vieti omenesti, cum ar fi industria petroliera si industria de producere si distributie a energiei electrice, si implementarea aplicatiilor digitale in toate aspectele ce tin de tehnologia Internet of Things (IoT). 

Pe masura ce tehnologiile devin din ce in ce mai digitale si mai conectate, functiile de securitate si de confidentialitate a datelor ar trebui preconfigurate, iar reglementarile privind securitatea informatica ar trebui sa fie incluse in tratatele de liber schimb. Semnatarii Charter of Trust depun, de asemenea, eforturi pentru a incuraja securitatea cibernetica in formarea profesionala si in initiativele internati2onale.

Mai multe detalii despre Charter of Trust puteti gasi AICI.

Despre Atos SE

Atos SE (Societate Europeana) este lider in domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro si aproximativ 100.000 de angajati in 72 de tari. Avand clienti in toata lumea, Grupul ofera servicii de consultanta si integrare a sistemelor, servicii de administrare si BPO, operatiuni cloud, solutii Big Data si de securitate cibernetica, dar si servicii de tranzactionare prin Worldline, liderul european in industria platilor si serviciilor de tranzactionare. 

Cu o vasta expertiza in tehnologie, Atos colaboreaza cu clienti din sectoare de business diferite: Industria Apararii, Servicii Financiare, Sanatate, Industria Prelucratoare, Media, Utilitati, Sectorul Public, Retail, Telecomunicatii si Transport.

Compania se concentreaza pe tehnologia de business care stimuleaza dezvoltarea, ajutand organizatiile sa anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informatiei al Jocurilor Olimpice & Parlimpice si este listat la bursa pan-europeana Euronext din Paris. 

Atos opereaza sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify si Worldline.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate