Cautare


04 Aprilie 2018
ABSL Romania: Sectorul serviciilor de afaceri are mii de locuri de munca disponibile pentru tineri

Asociatia Business Service Leaders in Romania (ABSL) anunta mii de locuri de munca disponibile pentru tinerii fara experienta sau cu experienta entry-level, in sectorul serviciilor de afaceri. Contabilitate, IT, achizitii, marketing si vanzari sunt doar cateva dintre domeniile in care sunt disponibile aceste locuri de munca.

In prezent, sectorul numara 120.000 de locuri de munca, iar industria are un potential de 300.000 de angajati pe termen lung. Astfel, lunar, sunt deschise intre 3500-5000 de pozitii in industria de outsourcing, in functie de perioada si de miscarile din piata.

Companiile membre ABSL ofera anul acesta cateva mii de locuri de munca tinerilor aflati in cautarea primului job. Principala cerinta pentru acestia este cunoasterea unei limbi de circulatie internationala, dar important este si potentialul pe care angajatorii il identifica in tineri, curiozitatea si dorinta lor de a invata.

„ABSL continua astfel demersul de facilitare a accesului tinerilor aflati la inceput de drum profesional la piata fortei de munca din sectorul serviciilor de afaceri si la o cariera in domeniu, in contextul in care, conform Institutului National de Statistica, rata somajului in randul tinerilor din Romania a ajuns la 15,4% in cel de-al doilea trimestru din 2017, reprezentand cel mai ridicat nivel de pana acum. Investitia in tineri este esentiala pentru dezvoltarea durabila si sanatoasa a industriei si a societatii”, a declarat Cosmin Patlageanu, Presedinte ABSL.

Cele mai cautate abilitati de catre angajatori sunt de natura lingvistica, in special cunoasterea limbilor engleza si germana (dar si a limbilor nordice, franceza, italiana, poloneza si maghiara), cunostintele de utilizare a MS Office, adaptabilitate si atentie la detalii. in cazul locurilor de munca entry-level, in functie de domeniu, pe langa aceste abilitati poate fi ceruta uneori si experienta in munca de minimum 6 luni, cunostintele IT sau competente legate de analize financiare si de afaceri, inginerie, vanzari, salarizare, legislatie fiscala si abilitati de management de proiect.

Companiile din aceasta industrie ofera frecvent programe de dezvoltare pe termen lung ce includ training-uri, certificari, mobilitate internationala, platforme online de pregatire, consiliere in cariera si cursuri de abilitati interpersonale (comunicare, relationare, leadership).

Despre ABSL

Asociatia Business Service Leaders in Romania (ABSL) este cea mai importanta organizatie care reprezinta sectorul de business services, adunand in componenta sa cele mai importante companii din piata care isi desfasoara activitatea in domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D). 

Rolul ABSL Romania este de a sustine expansiunea sectorului de Business Service si transformarea acestuia intr-un vector important al cresterii economice a Romaniei. Asociatia isi atinge obiectivele prin facilitarea colaborarii principalilor jucatori, angajarea autoritatilor si grupurilor de interes in dezvoltarea aspectelor operationale cheie ale industriei.  

Din  ABSL  Romania  fac  parte atat companii autohtone, cat si multinationale de profil, lideri regionali si globali precum: Accenture Services, Allianz Worldwide Partners, APT Resources & Services, Arvato Services Romania, Be Think Solve Execute, Bosch Service Solutions, Capgemini, Central Europe Technologies, Connections Consult, CRH Ciment Romania, DB Schenker, Deloitte Audit,  DXC Technology, Ernst & Young, Eucom Business Language, Euromaster Tyre & Services, RomaniaGenpact Romania, Global Remote Services, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, H Group IT Expert, HP Enterprise, HP Inc Romania, Luxoft Professional Romania, Mazars Consulting, Microfocus, Microsoft Romania, Mood Media, Office Depot Service Center, OMV Petrom Global Solutions, Optima Solutions Services, P4Cards, PwC Romania, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing Romania, Renault Business Services, Samsung SSCE, SCC Services Romania, SELIR, Societe Generale European Business Services, Stefanini Romania, TELUS International, TMF Group, UniCredit Business Integrated Solutions, Valoris Center, Vauban IT, Veeam Software, Vodafone Shared Services Romania, Webhelp, Wipro Technologies si WNS Global Services Romania. 
De asemenea, ACCA, COS, Fine Law, HAYS, I Future, JLL, KPMG si SKANSKA sustin ABSL in calitate de parteneri strategici ai asociatiei. 

Mai multe detalii despre ABSL gasiti pe
www.absl.ro 

Sursa: www.absl.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate