Cautare


10 Mai 2018
Tehnologia Made in RO prezenta la Bucharest Technology Week

Ne mandrim adesea cu romanii care activeaza in marile corporatii, insa in aceeasi masura avem datoria sa vorbim si despre companii locale, fie ca sunt start-up-uri, fie ca sunt companii consacrate la nivel national. Tocmai din acest motiv, editia 2018 a festivalului Bucharest Technology Week ii promoveaza si pe creatorii locali de tehnologie si va invita in Piata Universitatii, intre 18-20 mai, sa ii cunoasteti si sa le aflati povestile de succes.


Iata cateva dintre produsele Made in Romania pe care le gasiti in expozitia de tehnologie din weekendul 18-20 mai pe esplanada cu statui din Piata Universitatii. 

in semn de apreciere, Microsoft aduce in standul sau cu Windows trei producatori romani si unul polonez, Kiano, din Cracovia, insa astazi, reflectoarele sunt pe romani. 

Allview, compania din Brasov, care a introdus pe piata primul smartphone si prima tableta Made in Romania, este cel mai mare producator de dispozitive IT&C din Europa de Est, avand peste un milion de produse vandute anual. Allview are in portofoliu unele dintre cele mai complexe deviceuri inteligente, dar si primul smartphone cu asistent vocal in limba romana. Romanii de la Allview viseaza sa dezvolte primul robot inteligent si au toate sansele sa-si vada visul implinit. 

Myria, brand local lansat si impus pe piata de Altex (companie romaneasca, fondata in 1992 la Piatra Neamt) prezinta la Bucharest Technology Week cele mai interesante si recente realizari din domeniu. Fidela misiunii sale, Myria mizeaza pe accesibilitatea si design-ul modern al produselor sale, menite sa-i ajute pe toti utilizatorii sa-si desfasoare activitatile de zi cu zi cu cat mai multa usurinta. Altex, sub egida caruia Myria functioneaza, este cel mai mare lant de magazine offline de Consumer Electronics si IT&C din Romania.

Cea de-a treia companie nationala de la standul Microsoft vine din Timisoara si se numeste nJoy. Prezenti pe piata din 2001, timisorenii si-au croit propriul drum pe piata de produse IT autohtone urmarindu-si visul de a transpune glasul consumatorului intr-o caracteristica personala a produsului pentru a crea fiecaruia o punte individuala cu tehnologia. Au in portofoliu o gama de dispozitive mobile, dar si alte produse IT, de la surse la tablete, laptopuri la UPS si alte echipamente electronice. 

Schimband perspectiva, ajungem la un alt expozant: Bizze Bikes este compania autohtona, specializata in productia bicicletelor electrice, infiintata in 2015 cu scopul de a oferi alternative ecologice si inovative de transport urban. Brandul a fost conceput si creat de Ovidiu Teofanescu, fondator al BizzOnWheels - lider mondial in domeniul productiei remorcilor utilitare de bicicleta, si Marius Ghinet, inginer cu experienta, specializat in constructia vehiculelor usoare de zbor.

La Bucharest Technology Week, puteti sa testati Bizze Chopper, un produs inedit, fabricat 100% in Romania, o bicicleta exclusivista creata pentru persoanele care-si doresc sa experimenteze senzatia de libertate pe doua roti intr-o maniera unica, fara limite, fara constrangeri si care te scoate, totodata, in evidenta.

Un alt expozant important care aduce la Tech Expo produse Made in RO, este compania ENGIE. „Altius Fotovoltaic este singura companie producator de panouri solare fotovoltaice din Romania”, declara reprezentantii companiei. Altius Solar este un producator european de module solare, cu sedii in Bucuresti, Romania si o unitate de productie moderna in Giurgiu. Compania este membra a Grupului Bomax, activa din 1993 pe pietele romanesti si europene din sectoarele Real Estate si Productie si Furnizare a Energiei. Ceea ce ii recomanda pe producatorii romani sunt: rezistenta panourilor, eficienta energetica ridicata si pretul competitiv. 

Tot romani sunt si in spatele CoinFlux, platforma de tranzactionare de monede digitale fondata in 2015, in Cluj Napoca. Pana in prezent, prin intermediul CoinFlux, nu mai putin de 18.000 clienti din Romania si din afara tarii au tranzactionat bitcoin, ether, ether classic si litecoin, in valoare totala de 166 milioane de Euro.  Prezenta in Tech Expo, echipa CoinFlux va sta la dispozitia vizitatorilor pentru a le explica cum functioneaza monedele digitale, cum pot fi cumparate si la ce folosesc, atat prin discutii, cat si sub forma unui joc amuzant si interactiv, de testare a cunostintelor. 

Electromagnetica, compania autohtona fondata in 1930 sub denumirea de “Standard Electrica Romana”,  s-a constituit ca principalul producator de echipamente de telecomunicatii din Romania. Electromagnetica este recunoscuta ca producator si furnizor traditional de echipamente de distributie si masurare a energiei electrice, solutii de iluminat cu LED, statii de incarcare masini electrice, fiind orientata si catre productia de energie verde si tehnologii destinate cresterii eficientei energetice.

La expozitia din Piata Universitatii, Electromagnetica va veni cu echipamente de alimentare pentru vehicule electrice, oferind incarcare profesionala pe domeniul public.

Tot producator roman din domeniul tehnologiei prezent in Piata Universitatii intre 18-20 mai, este si compania Bitmi Technologies, a carei activitate consta in designul si productia imprimantelor 3D prin tehnologia FDM. Produsul principal se numeste Bitmi Pro si este o imprimanta 3D profesionala de tip desktop cu functii avansate. Majoritatea componentelor imprimantei sunt fabricate in Romania. Cadrul este taiat prin tehnologia cu jet de apa la Timisoara, iar panourile laterale ale carcasei sunt produse la laser in Iasi. Componentele ce fac legaturile ansamblurilor sunt produse la alte imprimante Bitmi Pro tot in Iasi. „Avand posibilitatea de a realiza toate aceste lucruri in Romania este un mare avantaj deoarece se tine o evidenta stricta asupra a ceea ce producem si a distribuitorilor nostri, insa reprezinta un avantaj si pentru antreprenoriatul din tara”, au afirmat reprezentantii companiei.

Pentru ca Bucharest Technology Week are o puternica latura educativa, insotiti-va copiii sa afle despre laboratorul tehnologiilor viitorului bazat pe AI. Nextlab.tech este un sistem bazat pe inteligenta artificiala care ajuta copiii sa dobandeasca elementele gandirii computationale. La Nextlab.tech copiii invata programare, robotica, imprimare 3D si igiena digitala prin blended learning, adica imbinand educatia digitala cu intalnirile fata in fata. Nextlab.tech detine in Bucuresti un makerspace (laborator digital avansat) pentru copii in care cei mici pot pasi pe calea Industriei 4.0. Aici copiii si parintii pot vedea si adopta solutia de adaptive learning bazata pe inteligenta artificiala pentru invatarea programarii si roboticii la copii. Este prima solutie de tip adaptive learning in limba romana si una din primele la nivel mondial." 

Acestea nu sunt singurele tehnologii romanesti prezente in Tech Expo din Piata Universitatii, din 18-20 mai. Mai sunt alte zeci de solutii si produse autohtone, care alaturi de cele internationale, fac Bucharest Technology Week cea mai ampla si complexa platforma de testare a produselor tech din Romania. 

Accesul la Tech Expo din Piata Universitatii este gratuit. Pentru a putea testa sute de solutii si produse high-end, vizitatorii trebuie sa se inregistreze online pe techweek.ro.

Pentru informatii suplimentare, urmariti platformele oficiale de comunicare:     

www.techweek.ro  
Facebook.com/Btechweek 
Facebook Event - Bucharest Technology Week 2018

Raiffeisen Bank este partenerul principal Bucharest Technology Week 2018

Summiturile de business din cadrul Bucharest Technology Week sunt sustinute de: 

IQOS  - Innovation Summit Partner
Experis - HR Masters Summit Partner
SoftOne - Fintech Summit Partner
METRO SYSTEMS  - Java Summit Partner
UiPath  -  .Net Summit  Partner

Sponsorii evenimentului sunt:  Samsung, Deloitte Romania, ENGIE, Digitaljob, Michelin, AirMotion, Admiral Markets, Microsoft, Luxoft, Crossover Romania, Electromagnetica, InCrys, bpv GRIGORESCU STEFANICA, Lidl Digital, Endava, Wolf Theiss, Cegeka, Twispay.

Networking & Coffee Partner: L’OR
Digital Partner - Bright Agency
Internet Partner - Viva Telecom

Despre Bucharest Technology Week

Concept propriu al companiei Universum Events, festivalul Bucharest Technology Week reuneste, pentru al treilea an consecutiv, comunitatea tech din Capitala.

Evenimentul se desfasoara pe parcursul unei saptamani, fiind impartit in trei componente:

1. Business Summits de la Athénée Palace Hilton, intre 15-18 mai, unde are loc si o expozitie indoor cu solutii dedicate profesionistilor.
2. Expozitia din outdoor, Piata Universitatii, din 18-20 mai, cu intrare libera pentru toti vizitatorii care s-au inscris online pe techweek.ro
3. Evenimentele partenere, in zeci de locatii din oras, pe parcursul intregii saptamani, 14-20 mai.

Despre Universum Events 

De peste 10 ani in industria evenimentelor, UNIVERSUM Events are ca fundament arhitectura de evenimente corporate.

Sub umbrela UNIVERSUM au luat forma conceptele proprii si o divizie de evenimente personalizate: MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), axata pe evenimente de amploare pentru clienti.

Concepte proprii:

IMWorld - cea mai prestigioasa marca a companiei, fiind in acelasi timp si cea mai ampla expo-conferinta B2B dedicata solutiilor IT si digitale din regiune;

Festivalul Bucharest Technology Week, ajuns la a treia editie, care mobilizeaza comunitatea tech din Capitala;

My Connector, o platforma online dedicata evenimentelor, care opereaza accesul la evenimente, de la inregistrarea online pana la intrare.

Compania este reprezentatul unic in Romania al celei mai mari licente de teambuilding din lume, Catalyst Teambuilding Global, detinand un portofoliu de peste 150 de concepte personalizabile pentru clientii sai. 

Despre Raiffeisen Bank 

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din Romania, sustine peste 100.000 de companii sa-si dezvolte afacerile si este banca pe care au ales-o peste 2 milioane de clienti persoane fizice. Prin platformele digitale, 470.000 dintre clientii Raiffeisen Bank fac, anual, milioane de tranzactii in tara si in lume.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate