Cautare


15 Mai 2018
Operatiuni mai eficiente in retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

In domeniul retail, departamentele de marketing lucreaza intotdeauna cu date si analize statistice, pe baza carora sunt elaborate si implementate diverse actiuni si strategii. Iar pentru ca deciziile de acest fel sa fie cat mai corecte si sa produca rezultate cat mai apropiate de cele scontate, informatiile utilizate trebuie sa fie cat mai reale si cat mai de actualitate.

De aceea, centrele comerciale instaleaza de multe ori sisteme avansate de contorizare a vizitatorilor, cu ajutorul carora pot determina intr-un mod extrem de eficient aspecte importante, precum perioadele de varf, comportamentul clientilor in magazin sau fluxul de vizitatori intr-o anumita perioada. Administratorii parcurilor de retail nu pot apela insa la astfel de solutii, din moment ce un astfel de amplasament presupune concentrarea in acelasi spatiu a mai multor comercianti, dar care isi desfasoara activitatea in mod independent. Ei impart totusi aceeasi parcare, ale caror cai de acces pot fi exploatate pentru contorizarea numarului de vehicule care intra sau ies. Si, la fel ca in cazul persoanelor, numararea vehiculelor se realizeaza cu ajutorul unor senzori specializati.

Lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, OPTEX detine un portofoliu de produse extrem de variat, din care nu lipsesc dispozitive de detectie a vehiculelor. Astfel, familia ViiK contine modelele OVS-01GT si OVS-01CC. Ambele sunt usor de instalat si operat, presupunand montarea pe un stalp la o inaltime de 50cm, fara niciun fel de lucrari efectuate la partea carosabila. Combinand tehnologii pe baza de microunde si pe baza de ultrasunete, senzorul OVS-01GT poate realiza detectia vehiculelor aflate in miscare, daca acestea au o viteza cuprinsa intre 2-20km/s, ceea ce il transforma intr-o excelenta solutie de control al barierelor sau portilor automate. OVS-01CC foloseste o tehnologie duala pe baza de microunde (Doppler si FMCW - Frequency-modulated-continuous-wave), poate opera la temperaturi cuprinse intre -30°C si 50°C indiferent de conditiile meteorologice si detecteaza vehicule care se deplaseaza cu viteze cuprinse intre 2-60km/h, aflate la o distanta reglabila in intervalul 1-8, cu o sensibilitate ajustabila pe 5 niveluri prestabilite.

Multumita caracteristicilor tehnice, OPTEX OVS-01CC este considerat o solutie foarte flexibila si, prin urmare, poate fi implementat intr-o multitudine de scenarii variate care presupun deplasarea pe o singura banda de mers. Un astfel de scenariu este contorizarea vehiculelor care intra sau ies din parcarea unui parc de retail, pentru a furniza departamentului de marketing informatiile necesare planificarii unor campanii si promotii mai eficiente. Iar ca exemplu practic, este dat sistemul instalat de PFM Footfall Intelligence intr-o astfel de locatie din Anglia. Recunoscuta la nivel global pentru experienta acumulata in proiectarea si instalarea de solutii de contorizare, organizatia a fost contactata cu circa un an in urma de reprezentantii parcului de retail britanic, in vederea instalarii unei solutii care sa permita numararea vehiculelor care intra sau ies in si din parcare. Iar una dintre cerinte a fost ca intregul proces de implementare sa se realizeze astfel incat sa nu afecteze in niciun fel activitatea comerciala si sa nu provoace niciun disconfort vizitatorilor.

Avand ca misiune furnizarea celor mai inovatoare, fiabile si eficiente sisteme de analiza, PFM Footfall Intelligence a decis sa foloseasca in aceasta situatie senzorul OPTEX OVS-01CC, pe care il caracterizeaza ca simplu si rapid de instalat. Si cum montarea se face pe stalp, deasupra solului si intr-o pozitie la 900 de vehiculele care se apropie, procedeul nu a necesitat niciun fel de interventie la partea carosabila si, drept urmare, nu a afectat in niciun fel traficul. De fapt, Will Josephs - UK Operations Manager - mentioneaza chiar ca instalarea unei astfel de solutii necesita mai putin de o ora. Un alt criteriu care a stat la baza alegerii solutiei OPTEX a fost flexibilitatea acesteia in operare, caci dispozitivul permite atat reglarea distantei de actiune, cat si nivelul de sensibilitate. Odata efectuate aceste setari, senzorii isi incep activitatea si detecteaza cu precizie ridicata fiecare vehicul care trece prin zona monitorizata, transmitand informatiile catre o unitate de control. Aceasta furnizeaza de altfel si alimentarea cu energie pe 24V, necesara senzorilor pentru a functiona si transmite mai departe datele inregistrate, catre un portal securizat. Aici, pot fi accesate oricand si de oriunde de catre utilizatorii autorizati.

La mai bine de un an de la instalare, atat reprezentantii parcului de retail britanic, cat si reprezentantii PFM Footfall Intelligence sunt multumiti de solutia aleasa pentru sistemul de contorizare a vehiculelor, caci senzorii OPTEX OVS-01CC au demonstrat o eficienta de 95%. O astfel de precizie le permite angajatilor din departamentul de marketing sa analizeze corect volumul de vehicule prezente si comportamentul vizitatorilor. Apoi, datele sunt folosite pentru a evalua impactul campaniilor si promotiilor desfasurate, dar si pentru a propune noi campanii si promotii sau chiar schimbari in modalitatea de exploatare a amplasamentului, care sa imbunatateasca eficienta sa.

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global in dezvoltarea de solutii de detectie, senzorii OPTEX dedicati supravegherii de interior si de exterior fiind distribuiti la nivel mondial. Printre produsele lansate se numara atat detectoare cu fir si wireless, cat si senzori specializati cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrari de sisteme de securitate. De la lansare si pana acum, OPTEX si-a construit reputatia la nivel mondial de producator de produse si tehnologii inovative si de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Despre PFM Footfall Intelligence

Fondata in anul 1982 ca o companie dezvoltatoare de solutii de monitorizare a fluidelor precum petrolul sau apa, PFM Footfall Intelligence a evoluat rapid si a inceput sa se implice tot mai mult in contorizarea vizitatorilor si a pasagerilor. Axandu-se intotdeauna pe tehnologie inovatoare, compania a deschis de-a lungul anilor birouri in mai multe tari si a incheiat colaborari cu mai multi parteneri de renume mondial, care i-au permis extinderea operatiunilor la nivel global. Astazi, dezvoltatorul combina bagajul vast de cunostinte cu tehnologia de ultima ora pentru a oferi clientilor cele mai bune instrumente de colectare a datelor, cele mai bune servicii de mentenanta si cel mai bun suport pentru interpretarea datelor.

Sursa: www.1pr.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate