Cautare


15 Mai 2018
GTS Telecom aniverseaza 25 de ani de activitate in Romania si continua sa-si dezvolte portofoliul cu solutiile complexe de Backup si Disaster Recovery

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, marcheaza anul acesta 25 de ani de prezenta pe piata locala.

GTS Telecom aniverseaza 25 de ani de prezenta pe piata din Romania, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura de pe piata locala, care isi extinde aria de expertiza catre verticala IT&C. Cu o acoperire nationala vasta, compania isi desfasoara activitatea prin intermediul a doua centre de date localizate in Bucuresti si Cluj, cu o suprafata totala de 810 metri patrati, si o retea MPLS de 100Gbit/sec, cu peste 100 de puncte de prezenta (PoP) in marile orase din Romania. GTS Telecom a inregistrat performante financiare in crestere constanta, atingand o cifra de afaceri de 18.5 milioane euro in anul 2017. Compania a investit 2 milioane de euro in ultimii trei ani in dezvoltarea centrului de date si a platformei de cloud din Cluj-Napoca.

„Anul 2018 marcheaza 25 de ani de dezvoltare continua, timp in care ne-am adaptat constant cerintelor impuse de evolutia rapida a tehnologiei, fiind mereu aproape de clientii nostri. Compania a parcurs drumul de la internet dial-up la solutii complete de Cloud si Disaster Recovery, dezvoltand o infrastructura si solutii tehnice pe care clientii pot conta pentru a-si gestiona eficient afacerile.” a declarat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

„In anul 1993 am inceput activitatea cu 5 angajati, iar acum ne putem mandri de o echipa formata din 120 profesionisti, care isi dedica in fiecare zi experienta si entuziasmul pentru a dezvolta solutii sustenabile si eficiente, personalizate pentru clientii GTS.”, a continuat Razvan Stoica.

Astazi, GTS se adreseaza segmentului de companii medii si mari, oferind solutii integrate si flexibile de cea mai buna calitate, personalizate in functie de nevoile de business ale clientilor, devenind astfel furnizorul preferat pentru o serie de companii importante atat din Romania, cat si internationale. Printre cei mai longevivi clienti GTS se numara in primul rand alti furnizori de servicii de telecomunicatii, GTS fiind la debutul sau primul furnizor comercial de Internet din Romania. Operatori cu renume erau conectati, la inceputul anilor 2000, la infrastructura GTS, beneficiind de viteze de acces care in prezent ar putea starni zambetul unui utilizator. 

Pentru a raspunde nevoilor clientilor sai, GTS isi propune ca in 2018 sa lanseze extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, deja inceputa, si sa puna accent pe solutiile de Backup si Disaster Recovery necesare asigurarii continuitatii de business pentru clienti in cazul unor dezastre. in contextul cresterii disponibilitatii pietei locale pentru solutii de management al riscului datelor si protectia acestora la atacurile cibernetice, GTS ofera deja solutii performante, menite sa acopere noile nevoi ale clientilor enterprise. Compania va continua sa dezvolte gama de servicii IT (managed services) pe care le ofera si sa creeze o verticala de servicii de securitate cibernetica.

Compania si-a inceput activitatea sub denumirea de EUnet Romania, in 1993, intrand pe piata drept primul furnizor comercial de servicii de profil din Romania si oferind primele servicii de conexiuni internet, de tip dial-up, terestre si prin satelit. 

Din anul 2000 compania a operat sub brandul KPNQwest, ca parte integrata a retelei pan-europeane a KPNQwest NV, oferind astfel oportunitati majore de acces la tehnologii de ultima ora unui mare numar de companii nationale si internationale prezente pe piata locala. Portofoliul de servicii s-a imbogatit cu solutii de IPVPN si de gazduire dedicata.

In anul 2002 compania a inceput sa functioneze sub brandul GTS, ca membra a grupului regional GTS Central Europe si a continuat sa dezvolte si sa ofere servicii noi clientilor sai, precum voce fixa, servicii de Data Center, Ethernet, anti DDoS si cloud (IaaS).

In anul 2014 a urmat achizitia de catre Deutsche Telekom a grupului GTS Central Europe, din care face parte GTS Telecom. Pentru a sustine cresterea cererii de servicii de telecomunicatii pe piata din Romania, GTS Telecom a urmat un plan de dezvoltare in perioada 2015-2017 prin investitii de extindere si modernizare a companiei, precum si prin inaugurarea centrului de date si a platformei de cloud din Cluj-Napoca, in urma unei investitii de peste 2 milioane de euro.

Evolutia companiei a permis implicarea GTS Telecom si in diverse cauze sociale si umanitare, prin sustinerea unor asociatii si organizatii caritabile, precum Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria, Asociatia Magicamp, AIPA, Asociatia Puzzle. 

Despre GTS Telecom: 
inca din 2011, compania GTS Telecom este activa in sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucatorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage si backup in timp real, GTS Telecom se adreseaza segmentului de organizatii medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din Romania, dar si internationale. Solutiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom ofera avantajul unui uptime de 99,99% si al unei platforme state-of-art. 

Pe langa rapiditatea de instalare si solutiile personalizate fiecarui tip de business in parte, serviciile de colocare si virtualizare furnizate de GTS Telecom ofera redundanta la toate nivelurile si o echipa specializata si dedicata clientilor 24/7. 

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania. GTS furnizeaza solutii nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti. Compania administreaza o retea extinsa de Ethernet si MPLS, bazata pe o infrastructura solida de fibra optica. GTS este unul dintre membrii fondatori ai RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange) si este certificata ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 27001, ISO 27002 si ISO 27018. in iunie 2014 a fost finalizata oficial tranzactia prin care Deutsche Telekom a achizitionat GTS Central Europe, grupul din care facea parte GTS Telecom. Operatiunile GTS Cehia si GTS Polonia au fost integrate de catre operatiunile Deutsche Telekom din tarile respective, care astfel si-au consolidat segmentul business-to-business. in Romania, GTS Telecom, detinuta de Deutsche Telekom, continua sa opereze independent.

Compania numara aproximativ 120 de angajati si are sediul in Bucuresti. 

Pentru mai multe informatii, accesati: www.gts.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate