Cautare


30 Mai 2018
9 solutii pentru un oras inteligent dezvoltate in cadrul hackathonului code4cluj 2018

Organizat de Endava, unul dintre cei mai importanti angajatori pe plan local din domeniul IT, hackathonul CODE4CLUJ 2018 a generat 9 proiecte inovatoare menite sa rezolve problemele cu care se confrunta comunitatea si cetatenii clujeni. Proiectul castigator a fost desemnat CityB/t, un panou interactiv cu ajutorul caruia clujenii pot afla detalii despre evenimentele si informatiile relevante din orasul lor. Competitia s-a desfasurat in weekendul 18-20 mai, la Sala Polivalenta, si a avut 9 echipe participante.

Pasionatii de tehnologie cu spirit antreprenorial care au dat curs invitatiei Endava de a schimba orasul in care locuiesc, au dezvoltat, timp de trei zile, proiecte care sa contribuie la viziunea Cluj Smart City. Domeniile pe care s-au concentrat aceste initiative au fost transport si mobilitate, educatie si afaceri, relatia cu cetatenii, energie si mediul inconjurator, retail, turism, sanatate si siguranta cetatenilor. Hackathonul a fost organizat in colaborare cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca si face parte din seria de activitati din cadrul evenimentului Zilele Clujului 2018. Loja VIP a Salii Polivalente din Cluj-Napoca a fost adaptata pentru un maraton de aproximativ 40 de ore de programare si a fost echipata cu zone de inovatie, spatii de relaxare si alte facilitati care sa asigure o experinta placuta participantilor. 

“In Endava, credem ca inovatia si colaborarea sunt factori esentiali in dezvoltare. Cooperarea dintre cetateni, companii private, insititutii publice, mediul academic, organizatii non-profit si alte comunitati in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei pentru a creste calitatea vietii, da nastere unui ecosistem care poate avea un impact pozitiv major in comunitate. Cluj-Napoca este un oras care beneficiaza de un asemenea ecosistem, aflat in continua expansiune, de o viziune pe termen lung in ceea ce priveste strategia de digitalizare a orasului si de un numar mare de specialisti in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor.

Prin intermediul Code4Cluj Hackathon, ne-am dorit sa aducem impreuna oameni creativi, pasionati de inovatie, pentru a dezvolta solutii pentru un oras modern si inteligent. Implicarea activa a fiecaruia dintre noi arata ca ne preocupa binele comunitatii din care facem parte, contribuind astfel la formarea unui mediu mai bun si mai armonios”, a declarat Isabela Buhai, Cluj Delivery Unit Manager, Endava.

Castigatorii CODE4CLUJ 2018

Duminica, 20 mai, fiecare echipa a avut la dispozitie circa 15 minute pentru a-si sustine proiectul in fata juriului format din: Marcel Ielcean, Head of IT Department la Primaria Cluj-Napoca; Andrei Kelemen, Executive Director al Cluj IT Cluster; Bianca Muntean, Executive Director al ARIES Transilvania si Cluster Manager la iTech Transilvania Cluster by ARIES T; Melania Galea, Product Engineer la acasa si fondatorul Lean in Cluj; Liviu Istrate, Head of Architecture la Endava si Isabela Buhai, Cluj Delivery Unit Manager, Endava. Printre criteriile de evaluare a proiectelor s-au numarat: aplicabilitatea, justificarea din punct de vedere al costurilor si al beneficiilor, contributia adusa comunitatii clujene, calitatea prezentarii, alinierea la tendintele tehnologice si abordarea inovatoare. 

Proiectul CityB/t a fost cel declarant castigatorul primei editii #Code4Cluj. Acesta consta in dezolvarea unori panouri inteligente care ofera informatii interactive si dedicate si cu ajutorul caruia clujenii se pot conecta la propriul oras. Panourile vor furniza informatii despre comunitate, evenimentele si proiectele de responsabilitate sociala care au loc in Cluj-Napoca, poate afisa reclame si poate reprezenta un punct de comunicare intre locuitori si administratie. Cei 5 membri ai echipei de pe primul loc au fost premiati cu cate o imprimanta 3D.

Pe locul al doilea s-a situat proiectul echipei ElectriCity, o aplicatie care promite sa rezolve problema traficului folosind camere de supraveghere. Premiul a constat in ceasuri smart de ultima generatie. 

Locul 3 a fost ocupat de proiectul CleanAirCluj. Aplicatia colecteaza date despre poluare si informeaza locuitorii asupra actiunilor pe care le pot intreprinde pentru a imbunatati calitatea aerului. 
Membrii echipei au primit cate un kit IoT pentru a dezvolta si alte solutii inedite. 

Pe viitor, se doreste ca acest eveniment sa fie unul de traditie, care sa ofere un spatiu propice inovatiei si implicarii active in comunitate. 

DESPRE Endava

Endava este o companie de servicii IT privata, cu peste 17 ani de experienta in domeniu, lucrand cu unele dintre cele mai mari companii la nivel international din domeniile financiar-bancar, asigurari, telecomunicatii, media,technologie, si retail. Prin solutiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation si Automation, Endava isi ajuta clientii sa atinga un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate si eficienta in activitea lor .

Endava are peste 4.600 de angajati in sediile sale din America de Nord, Europa de Vest si centre de livrare in Columbia, Argentina, Uruguay, Venezuela, Moldova, Romania, Macedonia, Serbia si Bulgaria.

Pe langa investitiile facute in consolidarea relatiilor de lunga durata cu clientii sai, Endava recunoaste importanta de a oferi angajatilor sai oportunitati de cariera. in acest fel, compania s-a pozitionat ca un angajator de top pentru cei mai talentati profesionisti IT. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate