Cautare


Microsoft cumpara site-ul code-sharing Github pentru 7,5 miliarde de dolari
05 Iunie 2018 Business

Microsoft cumpara site-ul code-sharing Github pentru 7,5 miliarde de dolari

Microsoft a anuntat ca va achizitiona site-ul code-sharing Github.

Github, cu sediul in San Francisco, este o platforma online care permite programatorilor sa colaboreze unii cu altii. 
Acesta este folosit de catre angajati ai marilor companii, inclusiv Microsoft. 

Microsoft a declarat ca plateste 7,5 miliarde de dolari in actiuni pentru a realiza tranzactia, care urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an. A precizat ca Github va continua sah opereze independent. 

"Recunoastem responsabilitatea pe care ne-o asumam cu acest acord si vom da tot ce e mai bun pentru a ajuta fiecare dezvoltator sa construiasca, sa inoveze si sa rezolve cele mai presante provocari din lume", a declarat directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella. 

Acesta a adaugat ca Github este folosit in prezent de peste 28 de milioane de dezvoltatori, care, la randul lor, reprezinta peste 1,5 milioane de organizatii din mai multe ramuri ale industriei. 

Afacerea va fi condusa de catre Nat Friedman, fondatorul Xamarin - un serviciu de dezvoltare de software mobil achizitionat de catre Microsoft in 2016. 

Microsoft l-a descris pe Friedman ca fiind un veteran "open source". 
Termenul se refera la principiul potrivit caruia codul poate fi accesat de catre public, astfel incat altii sa il poata inspecta, modifica si impartasi. 

Microsoft a adaugat ca actualul director executiv al Github, Chris Wanstrath, va activa in aceeasi corporatie la initiative strategice de software. 

Serviciul de baza Github este gratuit, insa percepe o taxa lunara de pana la 21 de dolari per utilizator pentru servicii suplimentare, inclusiv suport non-stop si capacitatea de a oferi membrilor echipei niveluri diferite de acces. 

Microsoft obisnuia sa foloseasca un serviciu rival, numit Codeplex, insa a renuntat la acest anul trecut, sustinand ca Github a devenit "locul de facto pentru partajarea open source". 

Bloomberg, care a raportat la inceputul anului ca va fi anuntata o astfel de tranzactie, a indicat ca Github a fost evaluat ultima oara in 2015 la 2 miliarde de dolari.

Iata cateva dintre cele mai mari achizitii facute de catre Microsoft de la preluarea mandatului de catre Satya Nadella, din 2014:
- Mojang (2014) 2,5 miliarde de dolari - dezvoltatorul suedez al jocului video Minecraft;
- N-trig (2015) 200 milioane de dolari - compania israeliana de pix digital, a carei tehnologie este folosita in Microsoft Surface Pen;
- Adallom (2015) 320 milioane de dolari - un start-up israelian de securitate cloud;
- Touchtype (2016) 250 milioane de dolari - firma britanica de inteligenta artificala din spatele tastaturii predictive Swiftkey;
- LinkedIn (2016) 26 miliarde de dolari - reteaua sociala din California pentru profesionisti;
- AltSpaceVR (2017) suma nedivulgata - reteaua sociala virtual reality cu sediul in California;
- Semantic Machines (2018) suma nedivulgata - dezvoltatorul "inteligentei artificiale conversationale" din California;
- Github (2018) 7,5 miliarde de dolari - site-ul code-sharing din San Francisco. 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate