Cautare


07 Iunie 2018
Facebook confirma acordurile privind schimbul de date cu companiile chineze

Facebook a confirmat ca are un parteneriat de schimb de date cu companiile chineze, inclusiv cu Huawei, precum si cu o companie americana de informatii, semnalata anterior ca o amenintare la adresa securitatii.

Acordurile au oferit firmelor chineze acces la datele utilizatorilor pentru a le ajuta sa construiasca "experiente" Facebook pe propriile platforme. 

Facebook a declarat ca toate datele colectate au ramas pe telefoanele utilizatorilor, iar nu pe servere. 
Compania se afla deja sub control in ceea ce priveste modul in care utilizeaza informatiile membrilor. 

Facebook a fost blocat in China din anul 2009, insa compania a incercat sa gaseasca alte modalitati de a accesa piata.

New York Times a raportat la inceputul acestei saptamani ca Facebook a oferit unui numar de cel putin 60 de producatori de dispozitive acces la datele utilizatorilor si ale prietenilor lor de pe Facebook, fara a obtine consimtamantul expres al acestora, precum si ca, in unele cazuri, datele erau stocate pe serverele proprii ale firmelor. 

Facebook a respins sustinerea potrivit careia compartamentul sau a reprezentat o incalcare a angajamentului de confidentialitate asumat in fata membrilor sai si a autoritatii de reglementare din SUA.

Senatorul Mark Warner din cadrul Comitetului de Informatii al Senatului american, a declarat ca vestea ca Huawei se afla printre companiile care au acces privilegiat la datele Facebook ridica "ingrijorari legitime". 

Marti, Facebook a raspuns ca, "impreuna cu multe alte companii americane de tehnologie, am lucrat cu ei (Huawei) si cu alti producatori chinezi pentru a-si integra serviciile pe aceste telefoane". 

Francisco Varela, vicepresedinte pentru parteneriate mobile in cadrul Facebook, a declarat ca integrarea cu Huawei, Lenovo, OPPO si TCL a fost "controlata inca de la inceput" si ca "am aprobat experientele Facebook pe care aceste companii le-au construit".

"Avand in vedere interesul Congresului, vrem sa clarificam ca toate informatiile din integrarile cu Huawei au fost stocate pe dispozitive, iar nu pe serverele Huawei", a adaugat acesta. 

In 2012, US House Intelligence Committee a avertizat companiile americane impotriva relatiilor cu Huawei si cu o alta firma chineza de telecomunicatii, ZTE. 

Un raport al comitetetului a ridicat problema unei apropieri intre firmele respective si Partidul Comunist Chinez si armata sa. A sugerat, de asemenea, ca produsele si serviciile lor ar putea reprezenta o amenintare de securitate pe termen lung pentru SUA. 

Facebook a fost deja implicat in scandalul privind firma de consultanta Cambridge Analytica.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a cerut scuze in luna mai parlamentarilor europeni pentru rolul companiei in scandalul Cambridge Analytica si pentru ca a permis ca stirile false sa se raspandeasca pe platforma sa. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate