Cautare


14 Iunie 2018
Noi investitii in extinderea centrului de date GTS Telecom din Cluj-Napoca

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, aloca noi investitii in valoare de 310.000 euro pentru extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, inaugurat la inceputul anului 2016.

GTS Telecom anunta o noua serie de investitii in dezvoltarea centrului de date de la Cluj Napoca, la aproape doi ani de la inaugurarea acestuia, prin dublarea amprentei de colocare, ajungand astfel la o suprafata totala de 210 metri patrati. Investitia in acest al doilea centru de date GTS Telecom din Romania depaseste astfel suma de 1 milion de euro. 

„Gradul de ocupare actual precum si cererile clientilor nostri pentru servicii livrate in centrul de date din Cluj Napoca ne-au determinat sa ne concentram in continuare pe dezvoltarea si extinderea acestuia. Odata cu inaugurarea sa in 2016, doua dintre cele mai importante provocari pentru noi au fost reprezentate de echiparea acestuia la cele mai inalte standarde, precum si asigurarea unor servicii de telecomunicatii de inalta calitate, cu care sunt deja obisnuiti clientii nostri. De aceea, am decis sa extindem capacitatea amprentei care sa permita companiilor crearea unui Disaster Recovery Center propriu in facilitatea oferita.” a mentionat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat in complexul Liberty Technology Park, dispune acum de o suprafata totala de colocare de 140 metri patrati, echipata cu 60 rack-uri, iar sistemul de generatoare asigura o solutie redundanta de tip N+1. Aceasta investitie sporeste disponibilitatea operationala a mediului de colocare, asigura legaturi de date versatile de orice capacitate, ofera o accesibilitate extrem de generoasa, precum si valori exceptionale pentru timpul de raspuns la solicitarile clientilor si termenul de implementare in spatiul de colocare a echipamentelor existente. Operarea a doua centre de date amplasate pe falii tectonice diferite, situate la peste 300 kilometri distanta si care gazduiesc doua platforme de cloud independente, precum si solutiile redundante de comunicatie intre acestea permit designul si implementarea unor solutii complete de tip Backup si Disaster Recovery.

„Ne bucuram deja de un interes ridicat din partea unor companii importante din domeniul IT, iar acest fapt ne incurajeaza sa privim cu optimism catre viitor.” a spus Sorin Draghici, Sales Director GTS Telecom.

Anul acesta GTS Telecom aniverseaza 25 de ani de activitate pe piata locala, fiind unul dintre cei mai importanti furnizor de servicii de telecomunicatii din Romania, dedicat segmentului de companii medii si mari, oferind solutii integrate si flexibile de cea mai buna calitate, personalizate in functie de nevoile de business ale clientilor. Compania si-a inceput activitatea oferind primele servicii de acces internet, de tip dial-up, terestru si prin satelit, fiind primul furnizor comercial de servicii de profil, iar in prezent dispune de o gama larga de solutii de telecomunicatii, colocare, cloud, storage care le ofera utilizatorilor o infrastructura completa de astfel de servicii.

Despre GTS Telecom: 

inca din 2011, compania GTS Telecom este activa in sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucatorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage si backup in timp real, GTS Telecom se adreseaza segmentului de organizatii medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din Romania, dar si internationale. Solutiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom ofera avantajul unui uptime de 99,99% si al unei platforme state-of-art. 

Pe langa rapiditatea de instalare si solutiile personalizate fiecarui tip de business in parte, serviciile de colocare si virtualizare furnizate de GTS Telecom ofera redundanta la toate nivelurile si o echipa specializata si dedicata clientilor 24/7. 

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania. GTS furnizeaza solutii nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti. Compania administreaza o retea extinsa de Ethernet si MPLS, bazata pe o infrastructura solida de fibra optica. GTS este unul dintre membrii fondatori ai RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange) si este certificata ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 27001, ISO 27002 si ISO 27018. in iunie 2014 a fost finalizata oficial tranzactia prin care Deutsche Telekom a achizitionat GTS Central Europe, grupul din care facea parte GTS Telecom. Operatiunile GTS Cehia si GTS Polonia au fost integrate de catre operatiunile Deutsche Telekom din tarile respective, care astfel si-au consolidat segmentul business-to-business. in Romania, GTS Telecom, detinuta de Deutsche Telekom, continua sa opereze independent.

Compania numara aproximativ 120 de angajati si are sediul in Bucuresti. 

Pentru mai multe informatii, accesati: www.gts.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate