Cautare


14 Iunie 2018
Apple nu va mai permite dezvoltatorilor sa extraga informatii despre persoanele dvs. de contact

Dezvoltatorii nu mai pot crea baze de date cu informatii din contactele utilizatorilor iPhone. De asemenea, acestia nu pot impartasi bazele de date cu terte parti si nici nu le pot vinde.

Apple a modificat regulile App Store saptamana trecuta pentru a limita modul in care dezvoltatorii colecteaza, folosesc si impartasesc informatii despre prietenii utilizatorilor iPhone, potrivit unui articol de marti din partea Bloomberg.

In trecut, unii dezvoltatori au cerut utilizatorilor acces la contactele lor din telefon si au folosit aceste informatii pentru marketing. Este posibil ca acestia sa fi impartasit sau vandut datele, fara permisiunea oamenilor din lista de contacte. Insa noile reguli App Store Review Guidelines interzic dezvoltatorilor sa creeze baze de date cu informatii preluate din contactele proprietarilor de iPhone-uri si restrictioneaza impartasirea acestor baze de date cu terte parti sau vanzarea lor. 

In plus, aplicatiile nu pot avea acces la lista de contacte a unei persoane si nu pot pretinde ca sunt folosite pentru ceva, pentru ca mai apoi sa fie folosite fara altceva, decat daca dezvoltatorul obtine acordul utilizatorului. Incalcarea acestor reguli poate conduce la blocarea dezvoltatorilor in magazinul de aplicatii. 

In directivele sale actualizate privind App Store, Apple spune: "Nu folositi informatiile din Contacte, Fotografii sau alte API-uri care acceseaza datele utilizatorului pentru a construi o baza de date de contacte pentru uz propriu sau pentru vanzare/distribuire catre alte parti si nu colectati informatii despre ce alte aplicatii sunt instalate pe dispozitivul utilizatorului in scopuri de analiza sau publicitate/marketing".

Apple nu a vorbit despre actualizarea directivelor App Store in cadrul WWDC la inceputul acestei luni. Compania nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate