Cautare


22 Iunie 2018
Autoritatile americane de reglementare indeamna Google sa ia in considerare "riscurile grave" ale parteneriatului cu Huawei

Autoritatile americane de reglementare au cerut Google sa puna capat "parteneriatului strategic" cu Huawei, relansand discutiile potrivit carora compania chineza reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale a Statelor Unite ale Americii.

Intr-o scrisoare adresata CEO Google, Sundar Pachai, un grup de legislatori americani in majoritate republicani au vorbit despre relatia dintre Google si Huawei, care a produs Nexus 6, si a solicitat gigantului din domeniul tehnologiei sa reduca legaturile cu compania chineza. 

Scrisoarea - semnata de senatorii republicani Tom Cotton si Marco Rubio, congresmanii republicani Mike Conway si Liz Cheney si congresmanul democrat Dutch Rupperberge - exprima "ingrijorarea profunda" a acestora cu privire la parteneriat si solicita Google sa ia in considerare "riscurile grave" ale colaborarii cu o companie care are "legaturi extinse cu Partidul Comunist Chinez". 

"Acest parteneriat intre Google si Huawei ar putea reprezenta un risc serios pentru securitatea nationala a SUA si pentru consumatorii americani", continua scrisoarea. 

Aceste preocupari hiberbolice urmeaza avertismentelor din parte agentiilor americane de informatii, care au vorbit mult timp despre faptul ca dispozitivele Huawei, impreuna cu cele ale firmei chineze ZTE, permit guvernului chinez sa intercepteze comunicatiile, fara a oferi dovezi. 

La inceputul acestui an, spre exemplu, sefii CIA, FBI, NSA si directorul serviciului national de informatii i-au avertizat pe cetatenii americani sa nu foloseasca smartphone-uri de la companiile chineze Huawei si ZTE. Cateva saptamani mai tarziu, Pentagonul a solicitat punctelor de retail pentru bazele militare americane sa inceteze sa vanda dispozitive Huawei si ZTE, sustinad ca acestea prezinta "un risc inacceptabil" pentru personalul, informatiile si misiunile departamentelor. 

Google nu a comentat inca, insa a declarat pentru Reuters ca "compania urmeaza sa raspunda".

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate