Cautare


Apple si Samsung pun capat unei lupte de 7 ani privind brevetele
29 Iunie 2018 Business

Apple si Samsung pun capat unei lupte de 7 ani privind brevetele

Apple si Samsung s-au inteles, in sfarsit, in disputa privind brevetele, care a durat 7 ani, punand capat luptei cu privire la design-ul smartphone-urilor rivale.

Termenii acordului nu au fost dezvaluiti. 

Stirea vine la o saptamana dupa ce un juriu american a ordonat Samsung sa plateasca Apple 539 milioane de dolari cu titu de daune pentru copierea caracteristicilor iPhone-ului original. 

Lupta a inceput in 2011, cand Apple l-a dat in judecata pe concurentul sau sud-coreean, cautand sa obtina despagubiri de peste 2 miliarde de dolari. 

Procesul a fost primul din multele in care s-au confruntat cele doua companii in fata instantelor din intreaga lume. 

In 2012, un juriu americana a acordat companiei Apple 1,05 miliarde de dolari cu titlu de despagubiri pentru caracteristicile copiate, intre care se numara elemente de design precum ecran care afiseaza pictograme intr-o retea. 

Samsung a atacat partial hotararea, ducand cazul in fata Curtii Supreme si argumentand ca despagubirile ar trebui limitate, deoarece incalcarea brevetului a implicat numai anumite caracteristici. 

In 2016, printr-o decizie unanima, Curtea Suprema a dat castig de cauza Samsung. 

Insa judecatorii nu s-au pronunat in privinta brevetelor, lasand aceasta decizie in sarcina instantelor inferioare. 

Batalia legala a fost judecata in luna mai, terminandu-se cu o infrangere pentru Samsung, care a argumentat ca datoreaza doar 28 milioane de dolari. In schimb, juriul a stabilit valoarea daunelor la 539 milioane de dolari. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate