Cautare


04 Iulie 2018
96% din prima generatie a masteranzilor ABSL au fost angajati in domeniul serviciilor pentru afaceri

96% din prima generatie a masteranzilor ABSL au fost angajati in domeniul pe care l-au studiat - servicii pentru afaceri, in cadrul companiilor membre ale Asociatiei Business Leaders in Romania (ABSL), creatorii acestui program. Acestia au primit ieri diplome de absolvire, in prezenta profesorilor, specialistilor din business - care le-au predat pe parcursul celor doi ani, dar si a reprezentantilor companiilor membre ABSL care i-au sustinut prin burse si programe de internship.

Industria serviciilor pentru afaceri, una dintre cele mai profitabile din Romania, are un potential al pietei de 300.000 de oameni in urmatorii ani si, in prezent, 120.000 de angajati. Nevoia de forta de lucru calificata a determinat companiile sa actioneze pe mai multe directii pentru identificarea personalului, printre care si crearea programului de masterat in Business Services.

Masteratul a fost creat de catre ABSL in parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE), in cadrul facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune si, in prezent, ofera 50 de locuri pentru tinerii interesati de o cariera in domeniu. Dintre acestea, 30 sunt sustinute cu burse de catre companiile membre ABSL. Anul acesta, inscrierea la masterat are loc in perioada 23-25 iulie si include un examen scris si un interviu. 

„Nevoia de forta de lucru calificata in aceasta industrie a stat la baza deciziei ABSL de a crea un program de masterat care sa imbine teoria cu practica, sa ii pregateasca pe tineri pentru ceea ce se cere in prezent in companii si sa le dea sansa de a gasi un loc de munca intr-o industrie care se dezvolta puternic - oferind oportunitati pe masura. Suntem recunoscatori tuturor celor care au sustinut programul si foarte mandri de prima generatie de absolventi, sperand sa replicam acest program si in alte centre universitare”, a declarat Catalin Iorgulescu, Vicepresedinte ABSL.

Cursurile masteratului sunt predate de catre profesorii de la ASE, iar seminariile sunt sustinute de catre specialisti cu experienta din industrie, angajati ai companiilor membre ABSL. O parte extrem de importanta a seminariilor o reprezinta studiile de caz, in care masteranzii sunt pusi fata in fata cu realitatea din piata si cu exemple de bune practici din industrie.

„Absolventii acestui program de master pleaca la drum cu tot bagajul necesar de cunostinte si de abilitati practice pentru a face cariera in domeniul serviciilor de afaceri. A fost o reala placere sa pun la dispozitia unor tineri atat de talentati experienta mea de peste 10 ani si astfel sa-i pregatesc pentru o integrare rapida la locul de munca”, a declarat Catalin Serbanescu, Quality Assurance Manager Stefanini si profesor colaborator in cadrul masteratului de Business Services. 

Studentii erau angajati in proportie de 96% la finalizarea masteratului ABSL, in industria serviciilor pentru afaceri. in plus, acestia au realizat proiecte complexe inca din timpul cursurilor.

„Pentru a sublinia legatura puternica existenta intre programul de masterat Business Services si realitatile din mediul de afaceri, as mentiona faptul ca, pornind de la tema lucrarii de disertatie, o studenta a propus un proiect pe care o companie membra ABSL urmeaza sa-l implementeze la nivel global”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ionut Anica-Popa, reprezentant ASE. 

Mai multe informatii despre inscriere si despre programul de materat gasiti aici: http://mbs.ase.ro/.

Despre ABSL

Asociatia Business Service Leaders in Romania (ABSL) este cea mai importanta organizatie care reprezinta sectorul de Business Services, adunand in componenta sa cele mai importante companii din piata care isi desfasoara activitatea in domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D). 

Rolul ABSL Romania este de a sustine expansiunea sectorului de Business Service si transformarea acestuia intr-un vector important al cresterii economice a Romaniei. Asociatia isi atinge obiectivele prin facilitarea colaborarii principalilor jucatori, angajarea autoritatilor si grupurilor de interes in dezvoltarea aspectelor operationale cheie ale industriei.  

Din  ABSL  Romania  fac  parte atat companii autohtone, cat si multinationale de profil, lideri regionali si globali precum: Accenture Services, Allianz Worldwide Partners, APT Resources & Services, Arvato Services Romania, Avison Young, Be Think Solve Execute, Bosch Service Solutions, Capgemini, Central Europe Technologies, Connections Consult, CRH Ciment Romania, DB Schenker, DB Global Technology, Deloitte Audit,  DXC Technology, Ernst & Young, Eucom Business Language, Euromaster Tyre & Services, RomaniaGenpact Romania, Global Remote Services, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, H Group IT Expert, HP Enterprise, HP Inc Romania, Luxoft Professional Romania, Mazars Consulting, Microfocus, Microsoft Romania, Mood Media, Office Depot Service Center, OMV Petrom Global Solutions, Optima Solutions Services, P4Cards, PwC Romania, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing Romania, Renault Business Services, Samsung SSCE, SCC Services Romania, SELIR, Societe Generale European Business Services, Stefanini Romania, TELUS International, TMF Group, UniCredit Business Integrated Solutions, Valoris Center, Vauban IT, Veeam Software, Vodafone Shared Services Romania, Webhelp, Wipro Technologies si WNS Global Services Romania. 
De asemenea, ACCA, COS, Fine Law, HAYS, I Future, JLL, KPMG si SKANSKA sustin ABSL in calitate de parteneri strategici ai asociatiei. 

Mai multe detalii despre ABSL gasiti pe www.absl.ro 

Sursa: www.absl.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate