Cautare


12 Iulie 2018
Facebook se confrunta cu o amenda in UK pe fondul scandalului Cambridge Analytica

Compania se confrunta cu o amenda de 664.000 de dolari pentru ca nu a reusit sa protejeze datele cheie ale utilizatorilor.

Facebook este acuzata de autoritatea britanica competenta in domeniul supravegherii confidentialitatii pentru faptul ca a permis Cambridge Analytica sa acceseze in mod necorespunzator date cheie ale milioanelor de utilizatori. 

Biroul Comisarului pentru Informatii al UK a anuntat marti o amenda preliminara de 500.000 de lire sterline (664.000 dolari) dupa ce a constatat ca gigantul social media nu a reusit sa protejeze datele utilizatorilor si nu a manifestat transparenta in ceea ce priveste modul in care datele despre utilizatori au fost obtinute de catre altii. Amenda - suma maxima permisa - vine dupa dezvaluirile potrivit carora datele a 87 milioane de utilizatori Facebook ai fost impartasite necorespunzator cu Cambridge Analytica, o firma de consultanta digitala avand legaturi cu campania Trump. 

"Ne aflam intr-un punct de rascruce. Increderea in integritatea proceselor noastre democratice risca sa fie perturbata deoarece alegatorul mediu nu are nicio idee despre ceea ce se intampla in spatele scenei", a declarat Comisarul pentru Informatii Elizabeth Denham. "Oamenii nu pot controla propiile date daca nu cunosc si nu inteleg cum acestea sunt folosite". 

"Asa cum am spus anterior, ar fi trebuit sa facem mai mult pentru a investiga afirmatiile despre Cambridge Analytica si sa luam masuri in 2015", a declarat Erin Egan, chief privacy officer Facebook. "Am colaborat indeaproape cu ICO in ancheta privind Cambridge Analytica, la fel cum am facut-o cu autoritatile din SUA si din alte tari. Analizam raportul si vom raspunde ICO in curand". 

Amenda ICO este o fractiune din suma cu care s-ar putea confrunta gigantul social media potrivit General Data Protection Regulation (GDPR), care permite o amenda de maxim 20 de milioane de euro sau 4% din venitul anual global al unei companii din anul precedent. 

Venitul anual al Facebook in 2017 a fost de aproape 40 miliarde de dolari, ceea ce ar presupune o posibila amenda de 1,6 miliarde dolari. 

Facebook a aflat despre problemele Cambridge Analytica in 2015, insa nu a informat publicul. In schimb, compania a cerut tuturor partilor implicate sa distruga informatiile. Insa nu toate datele au fost sterse, potrivit unor rapoarte. 

In urma scandalului Cambridge Analytica, Facebook a notificat utilizatorii afectati de abuzul de date. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate