Cautare


NETOPIA Payments a procesat peste 1 milion de plati digitale pe luna in primul semestru al anului, in crestere cu 45% fata de 2017
10 August 2018 Business

NETOPIA Payments a procesat peste 1 milion de plati digitale pe luna in primul semestru al anului, in crestere cu 45% fata de 2017

NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a intermediat peste 6,5 milioane de tranzactii digitale in primele sase luni ale anului 2018, in crestere cu 45,43% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea totala a tranzactiilor procesate de companie in perioda mentionata a depasit 171,4 mil. euro, in crestere cu 30% comparativ cu primul semestru din 2017. 
Potrivit datelor centralizate de companie, din totalul platilor digitale intermediate in primele sase luni, aproape 3,6 milioane au fost tranzactii online efectuate cu cardul, in crestere cu 46,25%, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Valoarea medie a unei plati a scazut cu circa 10% fata de anul trecut, de la 51 la 45 de euro. De asemenea, doua treimi dintre clienti au facut mai mult de o plata in intervalul de timp mentionat. 
Crestere de 15% a platilor de pe dispozitivele mobile, pana la 50% din total

Conform reprezentantilor companiei, in primul semestru al anului, platile de pe dispozitive mobile au crescut cu 15%, inregistrand aceeasi pondere ca cele realizate de pe desktop, respectiv 50%. Cei care au efectuat tranzactii folosind un dispozitiv mobil cu sistem de operare Android au fost de 2,2 ori mai multi decat utilizatorii iOS. Pe de alta parte, la platile efectuate de pe desktop, utilizatorii Windows au fost de 15 ori mai multi decat cei care au folosit macOS. 
“Jumatate dintre platile inregistrate in primul semestru al anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, semn ca procesul de plata a devenit un lucru simplu si la indemana pentru utilizatorii serviciilor NETOPIA Payments. Din ce in ce mai multi romani aleg sa foloseasca platile electronice pentru tranzactiile de zi cu zi, iar misiunea noastra este sa le asiguram in continuare cele mai inovative, sigure si usor de utilizat instrumente digitale de plata”, a declarat Antonio Eram, CEO si Fondator al NETOPIA Payments. 
Potrivit NETOPIA Payments, 40% din totalul tranzactiilor au fost facute de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, urmati de cei cu varsta intre 35 si 44 de ani (26%) si de tinerii intre 18 si 24 de ani (12%). Preferintele legate de plata depind foarte mult de varsta cumparatorilor, astfel ca cei cu varsta pana in 24 de ani au preferat sa faca plati in jurul pranzului (12-13 PM), in timp ce segmentul cel mai activ (25-34 de ani) a preferat orele dinaintea pranzului, in intervalul 10 AM – 12 PM.  Platile au fost facute in principal de barbati (62%), pe cand femeile au avut avut o pondere de 38%. 
In ceea ce priveste topul judetelor care au generat cele mai multe tranzactii, pe primul loc se afla Bucurestiul cu 42% din total, urmat de Cluj, cu 12%, Timis (6%), Iasi (5%), Brasov (4%) si Sibiu (3%). La polul opus, printre judetele cu cel mai mic numar de tranzactii, in primele sase luni ale anului, se afla Vaslui si Mehedinti, cu o pondere de 0,2% din total.   

Despre NETOPIA Payments si primul portofel digital, mobilPay Wallet
NETOPIA Payments este cel mai mare procesator de plaţi electronice de pe piaţa locala, companie 100% romaneasca, bazata pe inovaţie de top si tehnologie de ultima generaţie. Peste 4.000 de comercianţi folosesc serviciile si soluţiile NETOPIA: plaţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau plaţi prin SMS.

In 2013, compania a lansat avangarda plaţilor mobile, offline si online, mobilPay Wallet. Aplicaţia este cea mai premiata soluţie de plata din Romania si primul produs tech romanesc premiat si consacrat in Silicon Valley. Este o solutie complet gratuita pentru utilizatori, iar platile se fac instant din aplicatie sau prin scanarea codului QR afisat la casele de marcat sau pe pagina de plata online. 

Fiecare plata este securizata, iar utilizatorii mobilPay Wallet achita inteligent, in mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket si Carrefour Market, Selgros, Carrefour Express Pronto si Cora, facturi de telefonie, internet si TV (Orange, Vodafone, UPC, Telekom Fix), facturi de utilitati, reincarcarea de cartele prepaid, transport public in diferite orase ale tarii, parcari, intreţinere la bloc sau la restaurante. De asemenea, consumatorii pot achita produse si servicii la peste 4.000 de comercianti online, totul printr-o simpla scanare de QR.

In 2017, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, in cadrul Global Startup Awards, etapa locala, dupa ce a fost numita, gradual: „Premiera anului in offline” in cadrul Galei No Cash in 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plata nebancare” tot in cadrul Galei Nocash 2014, si a obţinut, tot in 2014, primul loc la Mobile Awards Romania, la categoria Payment.

Sursa: Total PR


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate