Cautare


Google, anchetata pentru urmarirea locatiei utilizatorilor fara consimtamant, potrivit unui articol
13 Septembrie 2018 Business

Google, anchetata pentru urmarirea locatiei utilizatorilor fara consimtamant, potrivit unui articol

Arizona analizeaza practicile companiei, potrivit unui articol din The Washington Post.

Arizona investigheaza practicile Google in ceea ce priveste urmarirea locatiei utilizatorilor, potrivit unui articol de marti din The Washington Post.

Daca se gasesc dovezi ca Google a incalcat confidentialitatea utilizatorilor, procurorul general al statului, Mark Brnovich, ar putea aplica o amenda mare companiei, a indicat Post in articolul sau. Biroul lui Brnovich nu a confirmat existenta anchetei la care face referire Post, care si-a intemeiat articolul pe confirmarea unei surse anonime.

Procuratura generala nu a raspuns cererii CNET de a comenta subiectul.

Luna trecuta, o investigatie efectuata de Associated Press a constatat ca serviciile Google pe dispozitivele Androdi urmaresc si stocheaza datele utilizatorilor chiar daca istoricul locatiilor este dezactivat in setarile de confidentialitate. Se pare ca aplicatiile Google stocheaza date despre locatia utilizatorilor, care sunt folosite apoi pentru a orienta anunturi publicitare specifice din punct de vedere geografic. Google a declarat pentru Associated Press ca permite utilizatorilor sa aiba cunostinta despre instrumentele care acceseaza date ale locatiei, precum si ca compania asigura "controale robuste, astfel incat utilizatorii au optiunea de activare sau dezactivare, precum si de stergere a istoricului in orice moment".

In Arizona, Brnovich ar putea transorma aceasta problema intr-un caz privind protectia consumatorilor si ar putea solicita o amenda de pana la 10.000 dolari per incalcare, ceea ce ar insuma o valoare extrem de ridicata pentru Google, a indicat Post.

Intrebat fiind despre articolul Post, un purtator de cuvant al Google a furnizat urmatoarea declaratie:
"Informatiile geografice ne ajuta sa oferim servicii utile atunci cand oamenii interactioneaza cu serviciile noastre, cum ar fi rezultate de cautare relevante la nivel local si predictii privind traficul. Exista o serie de modalitati diferite in care Google poate folosi locatia pentru a imbunatati experienta oamenilor, inclusiv: istoricul locatiilor, activitatea web si a aplicatiilor si prin intermediul serviciilor de localizare la nivel de dispozitiv. Oamenii isi pot sterge istoricul locatiilor sau activitatea web si a aplicatiilor oricand, pe myaccount.google.com".

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate