Cautare


09 Octombrie 2018
Amazon concediaza un angajat pentru o presupusa distribuire a adreselor e-mail ale clientilor

Compania colaboreaza cu agentiile de aplicare a legii si informeaza clientii afectati.

Un angajat Amazon a fost concediat dupa ce a distribuit adresele e-mail ale clientilor cu un tert vanzator anonim, incalcand astfel politicile companiei, a declarat Amazon.

"Persoana responsabila de acest incident a fost concediata de pe pozitia ocupata si acordam sprijin agentiilor de aplicare a legii in urmarirea penala a acesteia", a declarat vineri un purtator de cuvant al Amazon.

Amazon a declarat ca doar adresele e-mail au fost distribuite de catre angajat, iar nu si alte informatii despre clienti. Compania a inceput deja sa trimita e-mail-uri clientilor afectati de acest incident.

Un vanzator tert este un comerciant care vinde pe site-ul Amazon, desi compania a refuzat sa furnizeze informatii suplimentare despre acest vanzator. A declarat ca vanzatorul a fost blocat pe Amazon.

Amazon a refuzat, de asemenea, sa furnizeze informatii suplimentare despre angajat, despre momentul in care a descoperit problema sau despre numarul de persoane afectate.

Pastrarea datelor despre clienti este o parte esentiala a activitatii companiei Amazon, din moment ce aceasta detine informatii personale, inclusiv numere de carduri de credit si de debit, pentru mai mult de 300 de milioane de conturi din intreaga lume. 

Concedierea vine la cateva saptamani dupa ce The Wall Street Journal a raportat ca Amazon investigheaza presupuse scurgeri de date in companie, inclusiv angajati care se pare ca ar fi vandut adresele e-mail ale clientilor. Articolul a indicat ca practica a fost mai raspandita in China. Nu se cunoaste daca concedierea este direct legata de investigatiile raportate anterior. 

Compania a declarat ca, daca clientii primesc e-mail-uri nesolicitate de la un vanzator, acestia pot redirectiona e-mail-ul catre report-abuse@amazon.com.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate