Cautare


Amazon devine pentru prima data cea mai valoroasa companie americana
09 Ianuarie 2019 Business

Amazon devine pentru prima data cea mai valoroasa companie americana

Amazon este acum regele de pe Wall Street.

Amazon a devenit cea mai valoroasa companie americana, apreciata luni la o valoare de 797 miliarde dolari. Este prima data cand compania e-commerce revendica acest titlu.

Apple a ocupat anterior prima pozitie a clasamentului, cu un plafon de piata care a atins 1,1 trilioane dolari in octombrie, insa in ultimele cateva luni actiunile sale au scazut, pe fondul incetinirii vanzarilor iPhone. Apple a inchis la aproximativ 702 miliarde dolari luni. 

Microsoft a condus, in ultimele cateva saptamani, la o valoare de de 785 miliarde dolari. Insa Amazon a reusit sa treacag pe prima pozitie luni, potrivit The Wall Street Journal, in parte datorita optimismului legat de noile discutii comerciale dintre Washington si Beijing. 

Actiunile pentru Amazon au scazut cu 25% in ultimul trimestru, insa si-au revenit in ultimele saptamani. Actiunile companiei au crescut acum cu 8,5 procente. Retailerul a ajuns la o valoare de 1 trilion dolari in septembrie, insa a scazut sub acest prag dupa inchiderea pietelor. 

Desi Amazon este cunoscuta pentru site-ul sau e-commerce, compania a reusit sa obtina avantaje si cu afacerea sa de stocare in cloud si cu produse precum smart speakerul Echo. 

Amazon a refuzat sa comenteze articolul. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate