Cautare


04 Februarie 2019
SAP si Google Cloud lanseaza competitia Circular Economy 2030

La concurs sunt invitati sa participe antreprenorii sociali, inclusiv din Romania, si are un fond de premii de peste 200.000 de dolari

SAP si Google Cloud lanseaza Circular Economy 2030, o competitie globala dedicata antreprenorilor sociali care sunt invitati sa-si prezinte ideile pentru solutii software bazate pe machine learning si analytics pana pe 17 martie 2019. Proiectele trebuie sa includa propuneri pentru crearea unei economii circulare in care consumul si poluarea sunt minimizate prin reciclare, refolosire, renovare si reparare.

Competitia a fost anuntata in cadrul World Economic Forum care a avut loc la Davos, Elvetia, intre 22 si 25 ianuarie 2019. Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 17 martie, iar cei cinci finalisti vor fi anuntati in cadrul evenimentului Google Cloud Next Conference din 9 aprilie. Acestia vor fi invitati sa participe la un hackathon on-site pe 12 aprilie, la San Francisco, castigatorul fiind premiat cu un cec in valoare de 100.000 de dolari si beneficii precum participarea la tabara Startups’ Bootcamp organizata de Google Cloud si un program de mentorship one-on-one. Ceilalti patru vor primi cate 25.000 de dolari. Castigatorii vor fi anuntati pe 7 mai la SAPPHIRE NOW. 

Criteriile de departajare pentru modele de business propuse sunt originalitatea, viabilitatea, impactul potential si inovatia tehnologica. Fiecare propunere trebuie sa includa un model de business viabil care sa promoveze agenda SDG 12 lansata de Natiunile Unite si un plan de a utiliza solutiile SAP si Google Cloud pentru a obtine o idee originala scalabila.

Economia circulara este un model de productie si consum care implica partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea si reciclarea materialelor si produselor existente cat mai mult posibil. in acest fel, ciclul de viata al produselor este extins, iar poluarea si deseurile sunt minimizate. Un astfel de model economic poate genera 4.5 trilioane de dolari pana in 2030i.  

Anul trecut, cererea de resurse la nivel global a fost de 1.7 ori mai mare decat cea pe care Pamantul o poate sustine intr-un anii. Conform Global Footprint Network, pana in 2030, populatia Terrei va avea nevoie de 2 planete pentru a face fata consumului de resurse. 

Ca parte a initiativei Circular Economy 2030, SAP si Google Cloud colaboreaza cu experti in domeniul economiei circulare si dezvoltare sustenabila din cadrul UN Environment, Fundatia Ellen MacArthur, organizatia WWF – World Wide Fund si reteaua Global Partnership for Sustainable Development Data.

Mai multe detalii despre competitie AICI - https://cloud.google.com/circular-economy-2030/#overview

Despre SAP

SAP este lider de piata pe segmentul solutiilor software pentru afaceri. in prezent, compania are peste 425.000 de clienti in 180 de tari, pe care ii sustine in gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi adusi de economia digitala, contribuind la simplificarea proceselor de business si oferind platforma necesara pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzactiile la nivel global trec printr-un sistem SAP. 

Despre SAP Romania

SAP Romania, subsidiara locala a SAP SE, si-a inceput activitatea in 2002, numarandu-se printre primii furnizorii IT locali de top. in ultimii 16 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local si la transformarea digitala a organizatiilor. Astazi, circa 600 de companii din Romania utilizeaza solutiile SAP, din industrii precum utilitati, transporturi, banci, asigurari, retail sau productie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienti SAP.

In 2011, SAP a demarat un proiect de investitii in Romania, prin deschiderea celui mai important centru de consultanta pentru tehnologiile SAP din Europa, care deserveste clientii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, cu ajutorul a 570 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.sap.ro.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate