Cautare


10 Aprilie 2019
Alexandru Petrescu: Romania s-a angajat ferm sa sprijine promovarea patrimoniului cultural european prin digitalizare, dezvoltarea agriculturii inteligente si incurajarea participarii femeilor in domeniul digital

Alexandru Petrescu, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, participa astazi, 9 aprilie, la cea de-a treia editie a evenimentul ministerial Digital Day, organizat la Bruxelles, sub auspiciile Presedintie Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Alexandru Petrescu reprezinta Romania si, alaturi de ministrii de resort din statele membre, semneaza trei declaratii ce au obiectivul de a facilita progresul digital in domeniul agriculturii si culturii si de a contribui la incurajarea participarii femeilor in economia digitala. 
 
"Romania semneaza astazi toate cele trei declaratii, alaturi de alte state membre, angajandu-se ferm sa sprijine actiunile de dezvoltare si inovare pentru modernizarea sectorului agricol, digitalizarea patrimoniului cultural si sustinerea participarii femeilor in economia digitala. Sub Presedintia Romaniei, Uniunea Europeana marcheaza cu pragmatism pasi importanti in cresterea nivelului de digitalizare pe sectoare esentiale ale economiei sale, cu scopul final de a creste gradul de competitivitate la nivel global si cu beneficii certe pentru cetatenii si companiile Uniunii.

Prin semnarea Declaratiei ministeriale pe tema digitalizarii in sectorul agriculturii am fost preocupat atat de productivitatea si competitivitatea sectorului agricol cat si de imbunatatirea conditiilor de viata si de munca pentru fermieri. Acestia sunt esentiali pentru economia UE avand un rol vital in gestionarea resurselor naturale si in asigurarea unei vieti sanatoase pentru fiecare dintre noi.

Prin semnarea Declaratiei ministeriale pe tema digitalizarii patrimoniului cultural am fost in primul rand preocupat de protejarea bogatiei si a diversitatii vastului patrimoniului cultural european dar si de imbunatatirea calitatii si a varietatii materialului cultural digitalizat. Aceasta este esentiala nu numai pentru noi dar si pentru educatia si cunoasterea viitoare a copiilor si nepotilor nostri. 

Prin semnarea Declaratiei privind femeile in digital am reafirmat importanta acordata egalitatii de gen dar si a cresterii constientizarii asupra beneficiilor si oportunitatilor enorme pentru carierele si studiile femeilor in domeniu digital", a declarat Alexandru Petrescu, ministrul comunicatiilor si societatii informationale.

Participantii la eveniment discuta de asemenea despre progresul inregistrat de la semnarea declaratiei privind inteligenta artificiala pana in prezent, in special despre ā€˛Coordinated Action Plan on Artificial Intelligenceā€¯, accentuand aspectele legate de etica privind utilizarea inteligentei artificiale.

Cele trei documente parafate si de catre Romania sunt: Declaration on 'A smart and sustainable digital future for European agriculture and rural areas; Declaration of Cooperation on Advancing Digitisation of Cultural Heritage; Declaration of Commitment on Women in Digital (WiD).

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate