Cautare


11 Aprilie 2019
Fondatorul Xiaomi, Lei Jun, primeste un bonus de 735 milioane de lire sterline

Fondatorului Xiaomi i-a fost oferita o "recompensa" de peste 735 milioane de lire sterline de catre producatorul chinez de smartphone-uri.

Plata a fost confirmata de raportul anual al firmei din 2018.

Compania a afirmat anterior ca intentioneaza sa ofere bonusul bazat pe actiuni lui Lei Jun ca o recunoastere a celor opt ani de "devotament" fata de companie. 

Lei a promis, la randul sau, ca va dona suma in "scopuri caritabile" dupa ce impozitele vor fi deduse din pachetul de compensare. 

Cele 636,6 milioane de actiuni in discutie valorau 7,54 miliarde de dolari Hong Kong (735,6 milioane de lire sterline) conform pretului de inchidere de marti, dupa ce au crcescut cu 1% in cursul zilei. 

Suma nu este cu mult in urma celei de 8,6 miliarde yuan (980 milioane de lire sterline) declarata de Xiaomi ca profit net pentru anul in curs. 

Transferul de actiuni este suplimentar fata de alte plati efectuate de catre societate lui Lei, inclusiv un salariu si dividende, pentru care nu a fost indicata suma exacta.

Xiaomi, cu sediul in Beijing, a fost al patrulea cel mai mare producator smartphone din lume in 2018, potrivit firmei de cercetare IDC, dupa Samsung, Apple si Huawei. 

Numarul telefoanelor livrate a crescut cu 32,2% intr-o perioada in care piata extinsa a scazut cu 4,1%, a declarat IDC. 

Xiaomi a inceput sa isi vanda telefoanele in UK in luna noiembrie, impreuna cu alte produse, inclusiv scutere electrice si bratari fitness. 

Pe piata interna din China, gama sa de produse este mult mai larga, intre lansarile recente numarandu-se un aspirator wireless, un robot pentru maturat si pantofi de alergare inteligenti, cu sireturi automate. 

Xiaomi ramane, insa, cunoscuta cel mai bine pentru telefoane. Si in ultima luna compania a avut probleme cu lansarea celor mai recente modele - seria Mi 9 - pe care nu a reusit sa o produca suficient de repede pentru a satisface cererea. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate