Cautare


09 August 2019
Te intrebi ce tip de cariera sa alegi? IT reprezinta solutia pentru multi dintre tinerii absolventi de facultate

Industria IT se extinde in prezent in Romania, conform unor studii recente publice despre domeniu. Asa cum spun deseori specialistii in resurse umane, profilul unui candidat care abia intra in industrie este marcat de o serie de abilitati initiale, care il califica spre a evolua intr-un domeniu aflat intr-o continua dezvoltare, de creativitate si de o inclinatie catre numere, toate acestea fiind completate de entuziasmul de a invata un limbaj de programare.

Pentru candidatii ce au terminat recent o scoala cu profil matematic sau tehnic, alegerea unei cariere in IT poate parea doar o formalitate, mai ales ca multi dintre acestia au intalnit deja ideea de codare si au rezolvat sarcini similare cu cele realizate de un programator. Cu toate acestea, daca setul de cunostinte are nevoie de o actualizare, exista un loc unde oamenii pot invata programare – Software Development Academy. Candidatii cu o inclinatie catre stiintele umane sau arta sunt de asemenea bineveniti. Acestia s-au dovedit a fi excelenti candidati pentru a deveni programatori si chiar pentru a-si compara abilitatile cu oameni mult mai tehnici. 

„Multi dintre noi ne-am intrebat ani de zile care e locul potrivit pentru noi. Nu toti stim ce vrem imediat dupa absolvire. Sunt multe optiuni pe piata, dar nu este usor sa o alegem pe cea potrivita, asa ca am vrea sa iti facem cunostinta cu industria IT si cu profesia de programator astfel incat sa poti decide usor daca este ceva ce ti se potriveste si care iti va aduce implinire pe plan profesional.” declara Costin Alexandru, Country Manager SDA.

SDA a dobandit experienta pe parcursul timpului, dupa ce a pregatit peste 5000 de absolventi ai cursurilor sale in Europa – cand vine vorba despre IT si programare, cele mai importante abilitati de care e nevoie sunt cele analitice, curiozitatea, atentia la detalii, capacitatea de a gasi solutii si de a inova, gandire logica, foarte multa rabdare si  precizie. Cu siguranta multe dintre persoanele care sunt atrase de partea umanista, au si aceste capacitati. Cat despre abilitatea de a putea vedea mai departe de o schema data si de a gandi outside-the-box, aceasta este zona in care mai mult ca sigur e nevoie de creativitate artistica. Prin urmare, oricine poate lua calea IT-ului si poate deveni programator. E important de stiut ca abilitatea de a identifica solutii neconventionale, prin combinarea unei gandiri deschise si a creativitatii, constituie un avantaj extraordinar. Pana la urma, programarea este cu adevarat despre a crea lucruri, pe care trebuie sa ti le imaginezi mai intai.

Java este limbajul de programare preferat de corporatii si companii mari. Este in acelasi timp si cel mai dezvoltat limbaj, care a evoluat vreme de multi ani si care are in spate o documentare temeinica si o comunitate mare de utilizatori, ceea ce il face sa fie mai facil de inteles. Unul dintre avantaje este ca va fi mai usor de gasit raspunsuri in cazul in care apar intrebari. 

Python este un limbaj de programare destul de complex care se invata insa foarte usor. Este caracterizat de o sintaxa de baza minimalista, comenzi de baza si o semantica simpla. Este de asemenea un limbaj de programare popular, astfel ca se va putea gasi un job cu usurinta dupa invatarea acestuia.

Alegerea ii apartine candidatului care ia in calcul sa intre in lumea IT si este doar o fractiune dintre alegerile pe care programele de IT le pot oferi. Recrutorii afirma ca a fi programator, pe langa alte beneficii motivante, este cu totul despre libertate, despre abilitatea de a rezolva probleme interesante si de a crea lucruri.

Se spune ca industria IT se schimba foarte repede si ca inteligenta artificiala va afecta piata muncii, dar nimic nu poate inlocui creativitatea, ideile neconventionale, pasiunea, dedicarea si dorinta de a crea lucruri in trend.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate