Cautare


10 Septembrie 2019
Apple raspunde criticilor cu privire la fabrica iPhone

Apple a raspuns unui raport al unui grup de campanie, care a criticat conditiile de lucru ale unei fabrici unde sunt produse iPhone-uri.

Potrivit raportului, lucratorii Foxconn nu primeau bonusuri, erau nevoiti sa presteze ore suplimentare si, de asemenea, au fost angajati prea multi lucratori temporari.

Conform legislatiei chineze, doar 10% din forta de munca poate fi temporara. 

Apple a recunoscut ca numarul personalului temporar "a depasit standardele sale", insa a negat celelalte afirmatii. 

Grupul de campanie, China Labor Watch, a declarat ca anchetatorii sai au petrecut timp lucrand in fabrica din Zhengzhou, iar o persoana din echipa a fost acolo mai mult de patru ani. Aceasta a sustinut ca 50% din personalul din fabrica era temporar, unii dintre ei studenti, si nu primeau bonusurile promise. 

"Am confirmat ca toti lucratorii sunt compensati corespunzator, inclusiv toate salariile si bonusurile; toate orele suplimentare au fost voluntare si nu a existat nicio dovada de munca fortata", a declarat Apple. 

Luna trecuta, Amazon a declarat ca va investiga dupa ce afirmatii similare au fost facute China Labor Watch cu privire la numarul de stagiari adolescenti care lucreaza ore indelungate pentru fabricarea dispozitivelor Echo, tot in fabricile Foxconn.

Foxconn a spus ca si-a revizuit operatiunile si a gasit "unele probleme de conformitate cu forta de munca", pe care le remediaza. 

"In niciun moment nu am gasit dovezi ale muncii fortate si putem confirma ca aceasta unitate nu are in prezent niciun stagiar care lucreaza ore suplimentare", se arata intr-o declaratie data AFP. 

Foxconn produce iPhone-ul, precum si alte dispozitive electronice pentru alte marci. 

Sursa:
www.bbc.co.uk

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate