Cautare


11 Septembrie 2019
Qbis lanseaza WebDo – o platforma web cu servicii digitale integrate pentru antreprenori si IMM

Investitie 4 milioane lei, din care peste 60% bani europeni

Qbis, companie locala infiintata de trei antreprenori in urma cu peste 15 ani, a lansat o platforma web cu servicii digitale de marketing integrate, dedicata antreprenorilor si IMM. Dezvoltarea WebDo s-a realizat in 20 luni de catre o echipa de specialisti IT din Romania, iar investitia necesara a fost de 4 milioane de lei, din care 2.5 milioane de lei au provenit din fonduri europene din programul de Instrumente Structurale 2004-2020 .

WebDo ofera clientilor sai o solutie integrata pentru prezenta online a unui business: domeniu, hosting, blog, analiza traficului si a continutului, aplicatii de marketing – newsletter, sondaje, eDetailing – suport si o echipa de designeri dedicata. Platforma web ataca topul solutiilor similare de pe piata internationala fiind o varianta mult mai accesibila atat din punct de vedere al pretului, cat si al functionalitatilor disponibile. 
 
Suntem orientati catre piata interna, dar mai ales catre pietele emergente, unde observam o dinamica deosebita in zona de online. Asia, Africa, America de Sud sunt piete unde micii antreprenori si IMM-urile cauta sa-si extinda business-ul in zona de online, consolidandu-si astfel pozitia in piata. Asa cum am gandit solutia WebDo, acestia au acces la o solutie completa si integrata pentru site-ul de prezentare si marketing digital aferent. Estimam ca in primul an circa 90% dintre clienti vor fi din Asia, iar in 3-5 ani piata locala va ajunge sa reprezinte peste 30%-declara Adrian Patrascu, Administrator si Director IT QBis. 

Instrumentele de marketing oferite ca parte a solutiei integrate diferentiaza WebDo de competitori. Astfel, cu o interfata user-friendly, WebDo poate gestiona complet atat crearea unui site, cat si trimiterea de newslettere, prezentari personalizare in sistem eDetailing sau crearea de sondaje astfel incat beneficiarul sa aiba o imagine completa si complexa a businessului sau. Website-urile pot fi create si gestionate de pe orice dispozitiv – desktop, tableta, smartphone. 

Ne dorim sa oferim posibilitatea oricarui business owner sau freelancer sa transforme o idee intr-un website complet functional. Ne-am orientat catre dezvoltarea in cloud pentru a fi cat mai aproape de tendintele in tehnologie, dorind totodata sa oferim securitate la cel mai inalt nivel intr-o varianta accesibila pentru cei cu buget redus, dar usor de gestionat, prin interfata integrata si user-friendly. Astfel, aplicatii comune, precum un newsletter sau un web builder pot fi gestionate din acelasi cont ca si tooluri mai specifice, cum ar fi eDetailing pentru covertirea leadurilor, a precizat Adrian Patrascu.

Dincolo de functionalitate, designul a fost o prioritate in dezvoltarea solutiilor oferite, iar la dezvoltarea template-urilor a lucrat o echipa internationala, formata din specialisti din Romania, Marea Britanie, Brazilia si Ucraina, coordonata de un manager de proiect din echipa locala. In plus, site-urile create prin platforma WebDo sunt optimizate SEO si vin cu varianta mobile-friendly integrata, indiferent de template-urile create, fiind usor de urmarit si de gestionat de pe orice ecran. 

Platforma WebDo suplineste prin solutiile oferite nevoia unei persoane dedicate care sa gestioneze prezenta online a unui business, de la partea tehnica la marketing, iar crearea site-ului si trecerea sa pe online dureaza cateva minute. Pentru personalizarea in detaliu a solutiilor oferite, punem la dispozitie, la cerere, o echipa de designeri. Astfel, costurile implementarii si administrarii unui site sunt eficientizate la maximum de catre business owner, a mai spus Adrian Patrascu.  

Utilizatorii pot crea site-uri gratuit prin WebDo, insa pentru a beneficia de solutiile complete oferite de acesta abonamentul costa 24 EUR/lunar. In urmatoarele 6 luni, clientii WebDo vor avea la dispozitie si o platforma eCommerce, devenind o solutie atractiva si pentru antreprenorii din zona magazinelor online. 

Qbis estimeaza recuperarea investitiei proprii in 3 ani si apreciaza un numar de 500 de utilizatori inregistrati pana la finalul acestui an. Din 1 septembrie, platforma WebDo este disponibila pentru utilizatori din toata lumea, in varianta beta. 

Dezvoltarea platformei WebDo s-a realizat in cadrul proiectului denumit „CREAREA UNEI PLATFORME CLOUD PENTRU APLICATII SOFTWARE”, proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin FEDR. Beneficiarul proiectului este Q-Bis Consult SRL.

„Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate