Cautare


Cripto-moneda Facebook Libra, verificata de bancile internationale
18 Septembrie 2019 Business

Cripto-moneda Facebook Libra, verificata de bancile internationale

Moneda digitala se confrunta cu intrebari din partea autoritatilor de reglementare.

Facebook Libra se va confrunta cu inca o serie de intrebari, de aceasta data din partea bancilor internationale, care se intereseaza de planurile companiei pentru cripto-moneda. Reprezentantii Libra se intalnesc luni cu oficiali din cadrul a 26 de banci centrale din intreaga lume, inclusiv cu reprezentati ai Rezervei Federale a SUA, potrivit unui articol Financial Times. Intalnirea din Basel, Elvetia, se va concentra pe "scopul si design-ul" cripto-monedei. 

De la anuntarea Libra, in luna iunie, oficialii guvernamentali si autoritatile de reglementare din intreaga lume si-au exprimat ingrijorarea. Comitetele din Camera si Senatul SUA au organizat audieri pe aceasta tema in luna iulie. 

Asociatia Libra, care este autoritatea monetara ce controleaza Libra, care a fost co-fondata de Facebook, sustine ca scopul cripto-monedei este acela de a "ajuta miliarde de persoane" care nu au acces la conturi bancare si care ar putea utiliza moneda digitala pentru diverse tranzactii. 

Ingrijorarile in privinta Libra provin, in parte, din istoricul mixt al companiei social media in privinta gestionarii problemelor de confidentialitate. Exista, de asemenea, preocupari legate de potentiala volatilitate, spalarea banilor si protectia consumatorilor. Autoritatile de reglementare presupun ca Libra ar putea creste rapid in popularitate datorita raspandirii globale a Facebook. 

Facebook nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate