Cautare
Ultimele stiri - Mediu

13 August 2018
Mai mult de 9.000 de romani au numarat berzele la cuib in cei doi ani de existenta a aplicatiei Uite Barza! in acest an au fost recenzate circa 3.000 de cuiburi, din care 1.676 sunt cuiburi nou-descoperite cu ajutorul aplicatiei Comuna Murighiol din Tulcea are cele mai multe cuiburi de barza documentate in acest an - 68


05 Iulie 2018
Agentia Europeana de Mediu (European Environment Agency - EEA) a publicat recent raportul „State of Water” („Starea apelor”) in care estimeaza ca numai 40% dintre apele de suprafata europene sunt in prezent sanatoase[1]. Acest lucru arata ca statele membre nu si-au luat in serios angajamentul legal de a pune in aplicare legislatia UE privind apa pentru a obtine o stare buna pentru corpurile de apa din Europa.


3 iulie, ziua #farapungideplastic - cum o marcam, in Romania -
03 Iulie 2018

Pungile de plastic reprezinta o problema majora pentru mediu si omenire. in data de 3 iulie, sarbatorim ziua internationala fara pungi de plastic. Iata de ce ar trebui sa renuntam la ele si cum vrem sa ii determinam pe consumatori sa plece #farapungideplastic din magazine sau piete, macar pentru o zi.

29 Iunie 2018
Programul ecOprovocarea a ajuns la cea de-a 8-a editie 12.000 de elevi si profesori au desfasurat activitati de igienizare, de colectare si reciclare deseuri, plantare si amenajare spatii verzi in anul scolar 2017-2018


06 Iunie 2018
Iridex Group Plastic, companie cu experienta in domeniul compostarii, propune una dintre cele mai performante si eficiente solutii de tratare a deseurilor organice: tratarea prin digestie aeroba in instalatii inchise cu sistem de aerare pozitiv si membrana semipermeabila ePTFE – Sistemul GORE® Cover. EPTFE (politetra florura de etilen expandat), este materialul cunoscut pe piata in special pentru haine si incaltaminte functionala, sub denumirea comerciala de GORE-TEX®, iar varianta industriala a acestui material este numita GORE® Cover.


30 Mai 2018
Sarah Baulch, de la Environmental Investigation Agency, a declarat in numele coalitiei Rethink Plastic: „Comisia a raspuns apelului cetatenilor europeni care cereau abordarea impactului devastator pe care il are poluarea cu plastic asupra mediului. Eliminarea treptata a utilizarii plasticului de unica folosinta in cazuri in care exista deja alternative reprezinta cheia utilizarii responsabile a plasticului.”


22 Mai 2018
Compania IRIDEX Group detine cele mai performante echipamente de protectie a mediului in functiune in acest moment in Romania si in Uniunea Europeana si continua sa aloce bugete semnificative investitiilor in tehnologii performante pentru ecologizare si pentru reducerea emisiilor, asigurand, astfel, confortul cetatenilor.


02 Mai 2018
Zero Waste Romania, alaturi de Zero Waste Europe, recomanda tuturor primariilor sa implementeze un sistem de colectare separata a deseurilor din-usa-in-usa si sa aplice instrumentul „platesti-pentru-cat-arunci” (PAYT) la nivel local. Prin cele doua masuri, autoritatile pot evita amenzile pentru neatingerea tintelor de reciclare asumate de Romania prin Tratatul de pre-aderare si un potential infringement. Totodata, se pot conforma mai usor la noul pachet legislativ de economie circulara. O demonstreaza studiile de caz atasate.


24 Aprilie 2018
Cu ocazia Zilei internationale a Pamantului, ne indreptam atentia spre doua subiecte sensibile, cu un impact major asupra mediului. Este vorba despre risipa alimentara si despre deseurile de ambalaje. Care este legatura intre cele doua si ce au demonstrat recent expertii de mediu? Aflati din studiul publicat recent de Friends of the Earth Europe si Zero Waste Europe


23 Aprilie 2018
Clientii Xerox care utilizeaza serviciile de management al imprimarii (MPS) vor putea contribui la reimpadurirea suprafetelor forestiere globale cu ajutorul noului parteneriat incheiat de Xerox cu PrintReleaf. Sub deviza „pentru fiecare imprimare, cate o plantare,” PrintReleaf foloseste datele din rapoartele de utilizare a hartiei si calculeaza de cati copaci plantati este nevoie pentru a contracara efectul consumului de hartie asupra mediului, avand in vedere caracteristicile unui anumit spatiu geografic.


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate