Cautare
Ultimele stiri - Mediu

10 Mai 2019
Cetatenii UE consuma 20% din resursele naturale ale planetei, desi reprezinta doar 7% din populatia lumii. Acest consum este direct responsabil pentru fenomenele meteo extreme resimtite din ce in ce mai des pe continent. Este important sa ne asiguram ca UE atinge emisii nete zero pana in 2040.


12 Aprilie 2019
Angajatii vor ca Amazon sa inceteze sa vanda serviciul cloud industriei de petrol si gaze.


18 Martie 2019
Stingem lumina de Ora Pamantului (Earth Hour), pe 30 martie, de la ora locala 20:30


14 Noiembrie 2018
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce numeroase modificari legislative in domeniul gestionarii ambalajelor si deseurilor de ambalaje, avand ca scop alinierea legislatiei Romaniei la cea europeana prin impunerea unor decizii economice precum ”plateste pentru cat arunci„ dar si prin decizia de a stabili raspunderea tuturor partilor implicate – de la generator si pana la valorificator al deseurilor. Astfel, unul dintre cei mai mari colectori si reciclatori din Bucuresti si Ilfov, compania privata 3R Green S.R.L. a sustinut impreuna cu colaboratorii sai dezbaterea pe tema „Cum afecteaza noile modificari legislative activitatea de gestiune a deseurilor municipale la nivelul Unitatilor Administrative Teritoriale?”


31 Octombrie 2018
Indexul Planeta vie indica faptul ca populatiile globale de specii de vertebrate au scazut, in medie, cu 60% in 40 de ani. Cei mai importanti factori care duc la pierderea actuala a biodiversitatii sunt exploatarea excesiva a naturii si agricultura, ambele legate de cresterea consumului uman. Consumul uman actual scade simtitor capacitatea naturii de a ne sustine viata, societatile si economiile: la nivel global, natura ofera servicii pentru omenire in valoare de aproximativ 125 trilioane USD pe an. Luand in calcul legatura dintre sanatatea naturii, bunastarea oamenilor si viitorul planetei noastre, WWF indeamna comunitatea globala sa se uneasca pentru un nou pact pentru natura si oameni, pentru a schimba tendinta de pierdere a biodiversitatii.


02 Octombrie 2018
Zece tari de-a lungul Dunarii (Germania, Austria, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria si Ucraina) isi unesc fortele intr-un proiect cofinantat de Uniunea Europeana pentru conservarea pestilor migratori pe cale de disparitie din bazinul Dunarii prin identificarea si imbunatatirea accesului la zone naturale si promovarea crearii de coridoare ecologice.


13 August 2018
Mai mult de 9.000 de romani au numarat berzele la cuib in cei doi ani de existenta a aplicatiei Uite Barza! in acest an au fost recenzate circa 3.000 de cuiburi, din care 1.676 sunt cuiburi nou-descoperite cu ajutorul aplicatiei Comuna Murighiol din Tulcea are cele mai multe cuiburi de barza documentate in acest an - 68


05 Iulie 2018
Agentia Europeana de Mediu (European Environment Agency - EEA) a publicat recent raportul „State of Water” („Starea apelor”) in care estimeaza ca numai 40% dintre apele de suprafata europene sunt in prezent sanatoase[1]. Acest lucru arata ca statele membre nu si-au luat in serios angajamentul legal de a pune in aplicare legislatia UE privind apa pentru a obtine o stare buna pentru corpurile de apa din Europa.


3 iulie, ziua #farapungideplastic - cum o marcam, in Romania -
03 Iulie 2018

Pungile de plastic reprezinta o problema majora pentru mediu si omenire. in data de 3 iulie, sarbatorim ziua internationala fara pungi de plastic. Iata de ce ar trebui sa renuntam la ele si cum vrem sa ii determinam pe consumatori sa plece #farapungideplastic din magazine sau piete, macar pentru o zi.

29 Iunie 2018
Programul ecOprovocarea a ajuns la cea de-a 8-a editie 12.000 de elevi si profesori au desfasurat activitati de igienizare, de colectare si reciclare deseuri, plantare si amenajare spatii verzi in anul scolar 2017-2018


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate