Cautare
Ultimele stiri - Mediu

22 Mai 2018
Compania IRIDEX Group detine cele mai performante echipamente de protectie a mediului in functiune in acest moment in Romania si in Uniunea Europeana si continua sa aloce bugete semnificative investitiilor in tehnologii performante pentru ecologizare si pentru reducerea emisiilor, asigurand, astfel, confortul cetatenilor.


02 Mai 2018
Zero Waste Romania, alaturi de Zero Waste Europe, recomanda tuturor primariilor sa implementeze un sistem de colectare separata a deseurilor din-usa-in-usa si sa aplice instrumentul „platesti-pentru-cat-arunci” (PAYT) la nivel local. Prin cele doua masuri, autoritatile pot evita amenzile pentru neatingerea tintelor de reciclare asumate de Romania prin Tratatul de pre-aderare si un potential infringement. Totodata, se pot conforma mai usor la noul pachet legislativ de economie circulara. O demonstreaza studiile de caz atasate.


24 Aprilie 2018
Cu ocazia Zilei internationale a Pamantului, ne indreptam atentia spre doua subiecte sensibile, cu un impact major asupra mediului. Este vorba despre risipa alimentara si despre deseurile de ambalaje. Care este legatura intre cele doua si ce au demonstrat recent expertii de mediu? Aflati din studiul publicat recent de Friends of the Earth Europe si Zero Waste Europe


23 Aprilie 2018
Clientii Xerox care utilizeaza serviciile de management al imprimarii (MPS) vor putea contribui la reimpadurirea suprafetelor forestiere globale cu ajutorul noului parteneriat incheiat de Xerox cu PrintReleaf. Sub deviza „pentru fiecare imprimare, cate o plantare,” PrintReleaf foloseste datele din rapoartele de utilizare a hartiei si calculeaza de cati copaci plantati este nevoie pentru a contracara efectul consumului de hartie asupra mediului, avand in vedere caracteristicile unui anumit spatiu geografic.


04 Aprilie 2018
Ora Pamantului a fost marcata anul acesta in peste 180 de tari, in 7000 de orase, de catre peste 18,000 de cladiri simbol care au stins lumina timp de o ora si milioane de oameni care au luat parte la cea mai mare miscare de mediu din toate timpurile. in Romania, iubitorii de natura au trimis scrisori simbolice naturii sau padurilor, apelor, ursilor bruni, rasilor, caprelor negre, zimbrilor, bufnitelor, in special.


22 Martie 2018
“Inca din perioada aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, IRIDEX, un grup de firme care implineste 25 de ani de activitate, s-a familiarizat cu legislatia de mediu si a fost interesat atat de noi echipamente si materiale, dar si de bunele practici, in conformitate cu noile reglementari in domeniu. Evolutia rapida a legislatiei dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ne-a obligat sa preluam si principiile care se dezvoltau in acest domeniu, respectiv valorificarea deseurilor, precum si reintroducerea in circuitul economic a deseurilor ori a rezultatelor activitatilor de eliminare a deseurilor”, a declarat Florin Pascu, Director General al Companiei IRIDEX Group, in cadrul Forumului “Managementul deseurilor in economia circulara”, care a avut loc ieri, la Palatul Parlamentului din Bucuresti.


Facebook, Google si altii abordeaza traficul online de animale salbatice
09 Martie 2018

Coalitia Globala pentru Oprirea Traficului Online de Animale Salbatice se mandreste cu o lista care contine marile companii din domeniul tehnologiei. Obiectivul este lupta impotriva braconierilor prin oprirea comertului electronic cu produse animale ilegale.

01 Martie 2018
Poluarea nu afecteaza doar aerul, ci si monumentele amplasate in jurul orasului.


09 Februarie 2018
Stiati ca fiecare cetatean al Uniunii Europene produce in medie circa jumatate de tona pe an de deseuri menajere? Iar in Uniunea Europeana traiesc peste 500 de milioane de cetateni. In plus, pe langa deseurile menajere, exista circa 900 de milioane tone de deseuri rezultate din constructii, precum si 95 de milioane de tone de deseuri produse in sectoarele de mediu si energie. Toate aceste cantitati de deseuri au un impact enorm asupra mediului, provocand poluarea, gaze cu efect de sera, precum si pierderi importante de materie prima.


20 Decembrie 2017
Gigantul in domeniul tehnologiei incearca sa utilizeze inteligenta artificiala pentru a transforma cantitati masive de date brute despre clima, apa, agricultura si biodiversitate in informatii utile.


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate