Cautare


12 Septembrie 2017
Demers Zitec si Google pentru digitalizarea Romaniei: Antreprenorii din tara vor primi consultanta intensiva in online

Zitec, furnizor major de solutii, servicii si produse tehnologice personalizate din Romania, alaturi de Google, initiaza un program intensiv de consultanta practica in online destinat companiilor mici si mijlocii din tara. Obiectivul intalnirilor dintre expertii in online si reprezentantii IMM-urilor este cresterea ratei de intelegere si utilizare a Internetului si a solutiilor disponibile online, in conditiile in care Romania este codasa in randul tarilor UE in ceea ce priveste gradul de digitalizare al populatiei.

Astfel, antreprenori din orase ca Bucuresti, Brasov, Iasi si Constanta vor avea acces la educatie introductiva in domeniul digital. Cei din Bucuresti si Iasi sunt primii care au acces la cunostinte, sfaturi practice si consultanta in digital de la experti instruiti de Zitec in 2 hub-uri dezvoltate de Google. in perioada urmatoare vor fi demarate activitati similare in Brasov, Constanta, dar si in alte hub-uri regionale localizate in alte orase din tara.

Demersul face parte din programul Atelierul Digital, pe care Google il desfasoara in Romania din 2016, in cadrul caruia Zitec este partener.

„imbunatatirea competentelor digitale este esentiala, avand in vedere faptul ca online-ul incepe sa traseze directiile intregului mediu de afaceri, atat la nivel global, cat si local. Cu atat mai mult cu cat Romania, desi fruntasa cand vine vorba de Internet de mare viteza si anumite performante individuale, este, de fapt, ultima tara europeana din punct de vedere al digitalizarii economice si sociale, conform ultimului studiu DESI ”, declara Alexandru Lapusan, CEO si Fondator Zitec.

In clasamentul DESI (Indicele Economiei si Societatii Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi ) pe 2017, Romania se afla pe ultimul loc intre cele 28 de state membre UE. Desi zonele urbane sunt acoperite de conexiuni in banda larga de mare viteza, iar adoptarea de catre consumatori a serviciilor mobile in banda larga se accelereaza, rata de digitalizare a economiei romanesti, inclusiv a serviciilor publice, si nivelul competentelor digitale raman scazute.

„Salutam initiativa Google si programul Atelierul Digital, menite sa intervina direct acolo unde este nevoie si sa produca un impact real in Romania ne-digitalizata. Suntem onorati ca, pentru implementarea programului de consultanta oferit IMM-urilor, Google a ales sa colaboreze cu Zitec. Evident, este vital sa existe masuri rapide la nivelul ministerelor de resort pentru a remedia situatia curenta, iar mediul privat a aratat ca este pregatit sa sustina orice proiect sau initiativa cu impact real asupra digitalizarii economiei si a serviciilor publice”, a mai adaugat Lapusan.

Potrivit datelor DESI, la nivel de digitalizare, Romania se afla in spatele unor tari din regiune precum Bulgaria, Ungaria sau Slovacia.

Despre Zitec

Lider pe piata IT din Romania, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si servicii de online marketing. Cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro in 2016 si circa 40% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate pentru parteneri din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elvetia, Italia sau Olanda, succesul Zitec este confirmat si prin referintele primite din partea unor clienti de top din Romania, precum PayU, Flanco, Amadeus, Paravion, Depanero, Vector Watch sau Network One Distribution.

La inceputul acestui an, Zitec a atras o investitie de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG. Odata cu aceasta investitie, Zitec are in plan o extindere accelerata pe piata, prin cresterea echipei, deschiderea de birouri in provincie, formarea unui departament specializat in fonduri europene si granturi, precum si activitati sustinute de cresterea portofoliului de clienti in Europa de Vest si SUA.

Zitec este una dintre putinele companii romanesti certificata Microsoft ISV Gold, Microsoft Cloud Gold si Amazon AWS Technology Partner. Compania are, totodata, cel mai mare numar de specialisti certificati Zend (The PHP Company) din Romania.

Zitec a fost inclusa in “TOP 20 angajatori din IT” de catre Revista Biz si a fost premiata la Gala ANIS in 2016 cu premiul “Software Outsourcing Project of the Year” pentru solutia “Depanero Back-Office”. in 2017, serviciile livrate de Zitec clientului Flanco i-au adus acestuia premiul „Clientul anului”.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate