Cautare


05 Octombrie 2017
Platile mobile le vor depasi pe cele facute cu cardurile de credit pana in 2019, arata un raport al ONU

In viitorul apropiat, vom plati pentru bunuri si servicii cu telefoanele noastre mai degraba decat cu cardurile de credit, arata un raport al UNCTAD (Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare).

In 2014, 51% dintre platile efectuate in tarile dezvoltate au fost efectuate cu carduri de credit. Cu toate acestea, acest procent este de asteptat sa scada la 46% in 2019, deoarece avansarea tehnologiei va usura efectuarea platilor cu telefoanele mobile. Acest lucru nu se va aplica natiunilor in curs de dezvoltare, unde banii cash raman in continuare alegerea preferata.

In locuri precum Egipt, cumparaturile e-commerce se bazeaza inca pe plata la livrare. Insa Kenya, care a inregistrat o crestere a platilor mobile, se bazeaza inca pe cash. Cu toate acestea, un studiu global recent efectuat de catre UNCTAD a constatat ca cei din Kenya sustin ca platile mobile sunt alegerea lor preferata pentru tranzactiile online. 

Si daca va intrebati cum ar fi sa va bazati doar pe platile mobile, China este un exemplu in acest sens. Tara a imbratisat servicii precum WeChatPay si Alipay, cel din urma fiind folosit de catre 68% dintre cumparatorii online. Ambele servicii au gestionat aproape 3 miliarde de dolari in 2016, potrivit TechCrunch.

In viitor, pentru platile transfrontaliere va fi folosita tehnologia blockchain, care poate ajuta la scaderea taxelor de tranzactie ale bancilor, deoarece aceste servicii sunt peer-to-peer, sigure si mai putin costisitoare. Acestea fiind spuse, platile mobile nu reprezinta inca alegerea preferata, insa raportul remarca faptul ca imbunatirea securitatii si dimensiunea tranzactiei minime vor determina cresterea adoptarii acestei metode. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate