Cautare


05 Februarie 2018
Vanzarile Amazon au crescut cu aproape o treime in 2017

Retailerul online Amazon a inregistrat o crestere a vanzarilor de aproape o treime anul trecut, ajutata de cresterea serviciului sau de livrare Prime.

Veniturile anuale a companiei au fost de 177,9 miliarde dolari, o crestere de 31%, in timp ce profitul a fost de 3 miliarde dolari, fata de 2,4 miliarde dolari in 2016. 

Compania a raportat vanzari record in ultimele trei luni ale anului, determinate de cresterea cumparaturilor online din perioada sarbatorilor de iarna si a cererii pentru serviciile sale cloud. 

Actiunile Amazon au crescut cu 6% in tranzactiile after-hours. 

Compania a declarat ca peste 5 miliarde de articole au fost expediate prin intermediul serviciului sau de livrare Prime in intreaga lume in 2017. 
A adaugat ca a inregistat mai multi noi membri pe baza de abonamente contra cost decat in oricare dintre anii anteriori, atat in SUA, cat si la nivel mondial. 
Peste patru milioane de persoane s-au inscris intr-o singura saptamana in ultimul trimestru al anului trecut, a declarat Amazon. 

Membrii Prime au acces la livrare rapida, show-uri TV exclusive pe Amazon Prime Video si beneficii suplimentare atunci cand utilizeaza asistentul digital al companiei, Alexa. 

Amazon s-a concentrat pe stimularea abonamentelor Prime, directorul financiar al companiei sustinand ca este vorba despre "cea mai importanta baza de clienti". 

Abonatii Prime tind sa faca mai multe cumparaturi, desi Amazon nu a indicat cati oameni s-au abonat pana in prezent. 

Seful companiei, Jeff Bezos, a declarat ca asteptarile pentru asistentul sau Alexa au fost foarte optimiste, iar compania "le-a depasit cu mult". 

Compania a declarat ca vanzarile din cel de-al patrulea trimestru au crescut cu 38% la un venit trimestrial record de 60,5 miliarde dolari. 
Profiturile din cel de-al patrulea trimestru, de 1,9 miliarde dolari, au fost peste dublul celor inregistrate in aceeasi perioada a anului 2016 - 749 milioane dolari. 

Cifrele au fost amplificate de un beneficiu fiscal de aproximativ 789 milioane dolari, legat de noua legislatie fiscala americana. 

Rezultatele includ, de asemenea, contributia lantului de produse alimentare Whole Foods, pe care Amazon l-a cumparat anul trecut. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate