Cautare


02 Aprilie 2018
SearchNode: solutia inteligenta care creste remarcabil experienta de cautare si filtrare in magazinele online romanesti

SearchNode este unul dintre cele mai performante motoare de cautare inteligenta a produselor in magazinul online care ajuta utilizatorul sa gaseasca aproape instantaneu ceea ce cauta, iar magazinul sa isi creasca volumul vanzarilor. SearchNode este prezent pe pietele globale din anul 2013, iar din Q4/2016 este prezent inclusiv in Romania.

SearchNode este utilizat de peste 100 de magazine online de succes din 13 tari, inclusiv din SUA, Marea Britanie si Spania, la care se adauga magazine medii, mari, branduri si lideri din E-commerce-ul romanesc. Datorita utilizarii algoritmilor avansati de invatare si inteligenta artificiala, SearchNode recunoaste intentia de cumparare a utilizatorului, afisand rezultate adaptate exact nevoilor sale in doar cateva milisecunde.

Usurinta de cautare se traduce in sanse mai mari de cumparare

In Romania exista peste 11 milioane de utilizatori de internet, iar 44% dintre utilizatorii urbani au cumparat online cel putin lunar, potrivit raportului GPeC pentru 2017. Atat numarul de cumparatori cat si magazinele online sunt in continua crestere fata de anii anteriori, ceea ce sporeste considerabil confortul utilizatorului si face extrem de usoara cautarea. Conform datelor companiei SearchNode, cumparatorii online dau click pe produsele cautate prin solutia SearchNode cu 53% mai des decat inainte de a utiliza aceasta solutie, ceea ce se traduce direct in cresterea volumelor de vanzari.

" Dezvoltarea dinamica a industriei de comert electronic in tara noastra este vizibila de cativa ani. Magazinele online cauta diferite solutii pentru a spori experienta clientilor, care isi bazeaza adesea opinia auspra shop-urilor online pe care le viziteaza dupa o prima impresie. Daca clientul nu reuseste sa gaseasca rapid produsul pe care il cauta, acesta se va orienta catre oferta altui concurent unde cautarea in site este mai facila ", – declara Ionut Spinu, Country Manager SearchNode

Anthony Baksys schimba abordarea comertului electronic

Anthony Baksys, fondatorul SearchNode, este un antreprenor din Lituania, care, la varsta de 13 ani, a avut prima sa experienta in industria de e-commerce. Astazi, conduce una dintre companiile cu cea mai rapida crestere in aceasta industrie din Europa. Baksys intentioneaza sa continue sa isi extinda afacerea, deoarece solutia sa este foarte bine acceptata, iar companiile de comert electronic cu care colaboreaza inregistreaza rezultate concrete care decurg din integrarea SearchNode.

" In fiecare zi analizam modul prin care putem utiliza mai bine algoritmii avansati de invatare si inteligenta artificiala pentru a imbunatati permanent cautarea in comertul electronic. Cumparatorii sunt din ce in ce mai dispusi sa isi mute achizitiile din offline in online, iar companiile mari isi deschid magazine online, piata crescand, in acest fel, de la an la an. Romanii au adoptat rapid aceasta forma de comert, iar companiile mari nu mai trateaza acest tip de vanzare ca o completare a afacerii lor. Toata lumea poate vedea cum preferintele clientilor se schimba si pentru a tine pasul cu acestea, trebuie oferit permanent o experienta online remarcabila, inclusiv in termeni de cautare ", - declara Anthony Baksys, CEO SearchNode.

Primii pasi pe piata romaneasca de comert electronic

SearchNode a inceput sa functioneze pe piata noastra in Q4 / 2016 cu doar 2 clienti, iar acum, romanii se pot bucura de o experienta de navigare remarcabila in zeci de magazine online care au implementata aceasta solutie. Printre clientii SearchNode se regasesc nume foarte cunoscute in industrie precum evoMAG, Libris, Lensa, Watchshop, Avon, Vegis, Dasha.

" Parteneriatul cu SearchNode a venit natural. Aveam nevoie de o solutie de cautare inteligenta in magazinul online, de o solutie de filtrare avansata a produselor, care sa se potriveasca cerintelor clientilor nostri si obiceiurilor acestora de cautare. SearchNode ne-a oferit toate functiile de cautare necesare, iar faptul ca echipa SearchNode imbunatateste aceasta solutie in mod constant, ne asigura ca vom putea oferi clientilor nostri cea mai buna experienta de cumparare ", spune Mihai Patrascu, CEO evoMAG.

" Colaborarea cu SearchNode a insemnat un pas inainte pentru noi. Numarul de cautari pe site a crescut, la fel si conversia asociata vizitelor cu Search. Implementarea solutiei a fost rapida si am avut suport prompt post-implementare ", spune Laura Teposu, Director Dezvoltare Libris.

 " SearchNode s-a dovedit a fi o solutie excelenta pentru site-ul nostru. Este rapida si precisa. Acest lucru ne-a ajutat sa crestem ratele de conversie si sa oferim clientilor nostri o experienta de utilizare mai buna. Integrarea nu a durat mult, iar echipa de dezvoltare a fost deschisa sa implementeze caracteristici personalizate ", spune Alin Dospinescu, General Manager Dasha.

Despre cautarea inteligenta SearchNode

SearchNode este unul dintre cele mai performante motoare de cautare inteligenta a produselor in magazinul online, bazat pe algoritmi avansati de invatare si inteligenta artificiala, oferind in acelasi timp o experienta remarcabila de navigare cu ajutorul functiilor sale precum filtre personalizabile, recomandari de produse, auto-completare cu sugestii de cuvinte, auto-corectare cuvinte, sinonime, raportare si analytics.

" Fiind vorba despre o solutie SaaS, SearchNode se vinde ca si serviciu, deci nu necesita investitii majore sau dezvoltare IT si se poate instala fie printr-o linie de cod in JavaScript, fie printr-un API, timpul de raspuns fiind insesizabil - de ordinul milisecundelor. De asemenea, suporta integrarea cu majoritatea magazinelor online dezvoltate pe platforme Open Source, Custom, SaaS, oferind astfel accesibilitate la solutia noastra tuturor companiilor interesate de imbunatatirea cautarii interne in shop-urile online pe care le au ", adauga Ionut Spinu.

Informatii detaliate despre beneficiile solutiei de cautare inteligenta SearchNode, precum si datele de contact se regasesc pe website-ul companiei https://searchnode.net/.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate