Cautare


28 August 2018
4 din 10 dintre romani utilizatori de internet apeleaza la servicii de Internet Banking cel putin o data pe saptamana

Conform studiului cantitativ „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor” (esantion reprezentativ la nivel national de 1051 respondenti, internet users, 18-65 ani), realizat de EXACT Business Solutions in iunie 2018, cele mai multe persoane - 42% deruleaza operatiuni de Internet Banking cel putin o data pe saptamana: de mai multe ori pe zi – 9%, de cateva ori pe saptamana – 23%, o data pe saptamana – 10% .

Barbatii sunt mai orientati decat femeile spre operatiuni de Internet Banking. Astfel, daca femeile utilizeaza acest serviciu zilnic sau de cateva ori pe saptamana in procent de 26%, in cazul barbatilor se constata o diferenta de +12% (38%). Daca ne referim in continuare la cei care utilizeaza Internet Bankingul cel putin o data pe saptamana, se observa si in acest caz diferente pe categorii de gen (fata de total populatie - 42%). Procentul femeilor este si de aceasta data mai scazut comparativ cu cel al barbatilor: 37% / vs / 48%. 

Analizand comportamentul de consum pe categorii de varsta, se constata ca cei cu varste cuprinse intre 31-45 de ani sunt cei mai devotati consumatori, acest target alegand sa foloseasca Internet Bankingul cel putin o data pe saptamana in procent de 46%. Referindu-ne la aceeasi frecventa de consum, tinerii cu varste cuprinse intre 18-30 au un comportament similar cu cel al persoanelor de 46-65 de ani, in cazul ambelor categorii de varsta inregistrandu-se un procent de 40%.  

„Diferente apar si atunci cand ne raportam la nivelul de educatie al populatiei. Cea cu o educatie medie si sub-medie este caracterizata de un consum mai scazut de Internet Banking, comparativ cu cea care beneficiaza de un nivel inalt de educatie”, sustine Julien Zidaru, Managing Partner Exact Business Solutions. Mai exact, ultima categorie mentionata utilizeaza Internet Bankingul in procent de 50% cel putin o data pe saptamana (cu 16% mai mult decat cei cu o educatie medie si sub-medie) si in procent de 71 cel putin o data pe luna (cu 20% mai mult decat cei cu un nivel mediu si scazut de educatie si cu +10% fata de media nationala). Cei care folosesc Internet Bankingul zilnic sau de cateva ori pe saptamana sunt, evident, tot cei cu un nivel inalt de educatie - 37%, procentul celor care il utilizeaza cu aceeasi frecventa din randul persoanelor cu educatie medie si sub-medie fiind de 26%. 

Pentru a conchide, barbatul cu educatie superioara este cel care foloseste cel mai des Internet Bankingul: 74% cel putin o data pe luna, 52% cel putin o data pe saptamana, 41% zilnic sau de cateva ori pe saptamana. 

Realizand, de asemenea, o ierarhie in functie de marimea oraselor tarii, Bucurestiul este in topul consumului de Internet Banking: 71% dintre bucuresteni acceseaza acest serviciu cel putin o data pe luna, 53% cel putin o data pe saptamana, iar 41% zilnic sau de cateva ori pe saptamana. indreptand privirea spre mediul rural, constatam o deschidere a locuitorilor spre zona de Internet Banking: 49% dintre ei apeleaza la acest instrument cel putin o data pe luna, 35% cel putin o data pe saptamana, iar 24% zilnic sau de cateva ori pe saptamana. 

Informatiile sunt parte a celui de-al doilea val al studiului „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat de EXACT Business Solutions in luna iunie 2018. Universul cercetarii a fost reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, rezidente in mediul urban si rural si utilizatoare de internet. Volumul esantionului a fost de 1051 respondenti. Acestia au fost selectati din panelul EXACT Business Solutions, care contine 49.000 de respondenti, chestionarul fiind administrat online. 

Despre EXACT Business Solutions

Specializata in domeniul cercetarii de piata, al sondajelor de opinie si al consultantei in marketing,EXACT Business Solutions ofera o gama completa de metode, tehnici si instrumente de cercetare pentru studii cantitative si calitative. De la abordarile clasice la cele inovative, solutiile noastre integrate raspund in cel mai eficient mod nevoilor clientilor nostri.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate