Cautare


21 Iunie 2019
FamShop: 50% dintre comerciantii online au procesele automatizate

Aproape jumatate din comerciantii online locali au adoptat deja solutii de automatizare, afirma specialistii in e-commerce de la FamShop. Procesarea manuala repetitiva poate fi optimizata atat la nivelul calitatii, cat si la nivelul costurilor, iar automatizarea in cauza este efectuata de programe software specializate si optimizate in acest sens.

Una dintre cele mai cautate solutii romanesti de optimizare a proceselor comerciale in mediul online este dezvoltata un IT-ist de la noi din tara, in varsta de doar 27 de ani. Fondatorul FamShop considera totodata ca automatizarea proceselor dintr-un magazin online cresc veniturile, in urmatoarele 3-6 luni, cu peste 25%, deoarece operatorii vor avea timp sa analizeze tendintele de consum mult mai usor, astfel incat sa se poata concentra si pe aspectele de marketing, nu doar pe obositoarele si repetitivele procese manuale. 

Cum poate da gres un magazine online din cauza lipsei automatizarii?

Platforma cloud FamShop explica mai departe cum cele 4 fluxuri majore ale unui magazine online pot deveni neprofitabile la un moment dat, daca acestea nu sunt automatizate cu ajutorul unui software specializat.

1. Sincronizarea comenzilor ca facturi in programul de contabilitate se face manual pana in 10 comenzi zilnice. in multe cazuri, procesarea manuala presupune copierea informatiilor de doua ori pentru fiecare comanda: o data pentru facturare, a doua oara pentru generarea AWB-urilor.
2. Generarea AWB-ului (document de transport ce insoteste obligatoriu expedierea fiecarui colet, pentru identificarea unica si urmarirea acestuia) pentru fiecare comanda in parte, acest aspect este in legatura cu anteriorul.
3. Sincronizarea stocurilor din programul de gestiune catre online se face in momentul cand vanzarile se fac si offline, in magazinul fizic. Un alt caz este atunci cand nomenclatorul de produse este greu de gestionat din cauza numarului mare de repere.
4. Sincronizarea preturilor din programul de contabilitate catre online se face in momentul cand apare una din situatiile urmatoare: 1. nomenclatorul de produse are un numar mare de repere, 2. atunci cand se folosesc liste diferite de preturi (preturi diferentiate pe client) si 3. atunci cand se practica schimbari dese de preturi

FamShop: Peste 1 milion de comenzi prelucrate automat in facturi si 14 milioane de produse sincronizate

Din punct de vedere tehnic, la prima vedere pare simplu de implementat o astfel de solutie software, insa provocarea mare este cand magazinul online are de-a face cu volume mari de produse (de exemplu 100.000 produse). in acest caz, implementarea trebuie efectuata cu maxim de optimizari posibile, intrucat erorile de "timeout" (timp expirat) pot aparea oricand. De asemenea, solutia software trebuie sa fie disponibila in mod securizat non stop si (ideal) fara erori de functionare.

Platforma cloud FamShop este una dintre solutiile competitive in ceea ce priveste automatizarea e-commerce, avand referinte atat in cadrul companiilor locale, cat si straine, care vand in magazinele proprii sau marketplace-uri. FamShop are la activ peste 1 milion de comenzi prelucrate in facturi, respectiv AWB-uri si peste 14 milioane de produse sincronizate la nivel de stocuri si preturi. Platforma poate fi accesata pe https://famshop.ro/integrare

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate