Cautare


08 August 2019
Inovatie in e-commerce-ul romanesc FamShop, comertul online prin interactiune vocala cu vizitatorii

Platforma romaneasca de automatizare a comertului online, FamShop lanseaza interactiunea vocala cu vizitatorii magazinelor online, devenind astfel prima platforma de profil din tara noastra care ofera suport pentru aceasta tehnologie.

In opinia creatorului platformei FamShop, interactiunea vocala a magazinului online reprezinta urmatorul pas in comertul digital, cateva magazine din Romania au adoptat deja cautarea vocala, insa nu si interactiunea complexa, precum adaugarea in cos sau navigarea in pagini. “Voice assistants pentru e-commerce este o tehnologie abia lansata pe piata, dar care prinde extraordinar de repede la publicul consumator. Specialistii preconizeaza ca pana in 2022, 55% dintre gospodarii vor detine smart-speaker, iar 30% dintre cautari se vor realiza, pana in 2020, cu ecranul telefonului in hibernare. Este totusi remarcabil faptul ca, in 2018, 24% dintre utilizatorii de telefon mobil ar utilize mai degraba un voice assistant decat un website, iar acest procent se estimeaza ca va creste pana la 40% pana in 2021. Romania, ca de fiecare data, se alinaza trendurilor globale privind tehnologia, iar tot mai multi utilizatori folosesc acest feature in detrimental mijloacelor clasice de cautare“, declara Florin Macau, creatorul FamShop.
  
Cumparaturi online doar prin comenzi vocale 
 
Pe langa automatizarea proceselor cu softurile de contabilitate si curierii, FamShop a dezvoltat interactiunea vocala complexa, ce presupune inlocuirea procese precum folosirea tastaturii la cautarea produselor sau folosirea click-urilor la navigarea dintr-o pagina in alta. Practic, odata cu avansarea tehnologiei, comertul online preia din capacitatile comertului fizic, unde cumparatorul interactioneaza vocal cu magazinul. 

“Aceasta interactiune vocala devine o optiune tot mai folosita de catre utilizatorii de internet intrucat ofera foarte mult comfort. Putem spune si ca este mai putin consumatoare de timp fata de metoda tastaturii si mouse-ului, chiar daca vorbim de cateva secunde in plus. Interactiunea vocala complexa implica multa cercetare, mai ales pentru ca se pune in discutie un domeniu precum recunoasterea vocala prin inteligenta artificiala, insa atunci cand pasiunea si perseverenta se intalnesc, lucruri minunate apar in domeniul tehnologic”, declara Florin Macau, creatorul Famshop. 

Cu portofoliu aproape in fiecare arie a comertului (obiecte sportive, jucarii, agricultura, electronice, beauty), FamShop doreste sa puna bazele magazinelor online vocale cu interactiune complexa in Romania dar si peste hotare, unde echipa lucreaza deja la imbunatatirea recunoasterii vocale in limba engleza. 

Magazinul demonstrativ cu interactiune vocala este regasit la adresa https://famshop.ro/voce, probele demonstrative fiind inregistrate pe youtube:

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate