Cautare


26 August 2019
Amazon afiseaza mii de articole interzise si nesigure, potrivit unei anchete

Articolele oferite de vanzatorii terti includ jucarii si medicamente care nu prezinta avertismente cu privire la riscuri, spune The Wall Street Journal.

Peste 4.000 de articole vandute pe Amazon de catre terti vanzatori au etichete inselatoare sau au fost interzise ori declarate nesigure de catre autoritatile de reglementare federale, potrivit unei anchete a The Wall Street Journal, publicata vineri. Aproape jumatate dintre aceste articole au fost listate ca fiind livrate dintr-un depozit Amazon, iar altele au fost promovate drept "alegerea Amazon". 

Printre articolele identificate in cadrul anchetei, cel putin 2.000 de inregistrari pentru jucarii si medicamente nu aveau avertismente cu privire la riscurile pentru copii si cel putin 157 erau articole pe care Amazon a spus ca le-a interzis, potrivit Journal. Dupa ce inregistrarile au fost aduse in atentia gigantului e-commerce, 57% dintre acestea au fost eliminate sau li s-a modificat formularea, a sustinut Journal. 

Aceasta nu este prima data cand Amazon se afla in centrul atentiei pentru afisari cu probleme. In 2017, compania a fost criticata cand functia sa "Frecvent cumparate impreuna" a afisat combinatii de elemente utilizate la fabricarea bombelor brute. La inceputul acestei luni, inregistrari pentru munitie si cutii de gloante au fost descoperite pe Amazon. Produsele pot fi vandute legal in SUA, insa incalca regulile propii ale companiei. Prezenta acestor inregistrari indica cat de vast a devenit site-ul Amazon. Inventarul sau urias creste sansa ca articolele interzise sa devina disponibile, chiar si cu software-ul de detectare Amazon si cu personalul de monitorizare. 

Amazon a declarat ca are programe solide pentru a se asigura ca produsele sunt "sigure, conforme si autentice". 

"Amazon ofera clientilor sute de milioane de articole, iar noi am dezvoltat si perfectionam si imbunatatim continuu instrumente care impiedica produsele suspecte, nesigure sau neconforme sa fie listate in magazinul nostru", a declarat compania intr-un blog post de vineri, raspunzand anchetei Journal. "In 2018, echipele si tehnologiile noastre au blocat proactiv peste 3 miliarde de listari suspecte de diverse forme de abuz, inclusiv neconformitate, inainte sa fie publicate in magazinul nostru". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate