Cautare


Intel si AMD fac echipa pentru o grafica mai buna in laptop-urile super-subtiri
07 Noiembrie 2017 Hardware

Intel si AMD fac echipa pentru o grafica mai buna in laptop-urile super-subtiri

Unele noi CPU-uri Intel vor include grafica AMD Radeon pentru prima oara.

Este o echipa formata din adevarati rivali. Gigantii CPU Intel si AMD isi unesc fortele, cel putin pentru un proiect, care va adauga grafica AMD Radeon pe anumite CPU-uri high-end de la Intel. 

De ce fac echipa cei doi rivali? Pe masura ce cumparatorii de computere cauta laptop-uri mai subtiri si mai usoare, acestia isi doresc si mai multa putere, in special in grafica, unde acestia au nevoie de un chip grafic discret pentru jocuri moderne sau editare video de inalta rezolutie. Aceste sisteme bazate pe GPU adauga dimensiune, greutate si consum de energie, facandu-le mai putin portabile si mai putin eficiente.

Desi atat AMD, cat si Intel, produc CPU-uri, AMD produce si hardware grafic de ultima generatie pentru laptop-uri, desktop-uri si chiar console de jocuri. Hardware-ul grafic Intel incorporat, desi este capabil sa ruleze un clip video 4K, este considerat ca fiind inferior prin comparatie. 

Intr-un comunicat de presa, Intel a declarat: "Noul produs, care va face parte din familia Intel Core din a 8-a generatie, reuneste procesoarele noastre de inalta performanta din seria Intel Core H, a doua generatie High Bandwidth Memory (HBM2) si un chip grafic discret de la AMD Radeon Technologies Group - toate intr-un singur pachet de procesoare. Este un prim exemplu de inovatii hardware si software care se intersecteaza pentru a crea ceva uimitor, care umple un gol de pe piata".

Prin combinarea CPU-ului Intel si a GPU-ului AMD intr-un singur pachet, Intel spera sa poata oferi o grafica gamers-ready in laptop-uri la fel de subtiri ca MacBook Air. 

Noile chip-uri, care fac parte din seria de CPU-uri Intel din a 8-a generatie H, ar putea fi disponibile in primul trimestru al anului 2018. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate