Cautare


07 Noiembrie 2017
Vanzarile de tablete sunt in scadere, din cauza dispozitivelor ieftine

Piata tabletelor este in continua scadere, iar vina apartine dispozitivelor ieftine, potrivit analistului IDC.

Analistul a dezvaluit ca 40 milioane de tablete au fost livrate in cele trei luni care s-au incheiat in 30 septembrie, in scadere fata de 42,3 milioane in trimestrul al treilea al anului 2016. 

Firma a pus aceasta scadere pe seama cresterii cererii pentru smartphone-uri, a prelungirii ciclului de inlocuire a tabletelor si pe cresterea surpriza a vanzarilor de PC-uri traditionale. 

Cu toate acestea, cifrele IDC arata ca tabletele ieftine sunt, de asemenea, un factor care contribuie la declinul general, vanzarile dispozitivelor de la "alti" furnizori scazand cu 26,3% in timpul trimestru, la 13,3 milioane. 
"Exista o inclinatie pentru dispozitivele low-cost si acest lucru este valabil si pentru vanzatori premium, precum Apple", a declarat Jitesh Urbani, analist principal IDC. "Multe dintre aceste dispozitive low-cost sunt pur si simplu mult asteptate inlocuiri pentru consumatori, deoarece cumparatorii pentru prima data devin din ce in ce mai greu de gasit, iar baza generala instalata pentru aceste dispozitive scade va scadea in continuare in urmatorii ani". 

Apple s-a clasat in fruntea topului, cu 10,3 milioane de iPad-uri vandute in trimestrul al treilea, o crestere de 11,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, obtinand astfel 25,8% din piata tabletelor la nivel global. Aceasta crestere, pretinde IDC, se datoreaza recentei lansari a unui iPad mai ieftin si lansarii iOS 11. 

Samsung a ocupat locul al doilea, cu 15% din piata, in ciuda inregistrarii unei scaderi de 7,9% a dispozitivelor, la 6 milioane, pe care analistul o pune pe seama dispozitivelor firmei la preturi neconcurentiale. 

Pe al treilea loc se afla Amazon, care a inregistrat o crestere a vanzarilor de 38,7% la 4,4 milioane in trimestrul al treilea, urmata fiind de Huawei si Lenovo. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate